ARESTĂRI în ancheta atentatelor din Bruxelles: Un algerian care ar fi furnizat DOCUMENTE FALSE atacatorilor a fost prins în Italia. Autorităţile belgiene au făcut 9 reţineri în urma unor PERCHEZIŢII în Belgia

ARESTĂRI în ancheta atentatelor din Bruxelles: Un algerian care ar fi furnizat DOCUMENTE FALSE atacatorilor a fost prins în Italia. Autorităţile belgiene au făcut 9 reţineri în urma unor PERCHEZIŢII în Belgia

Un cetățean algerian, Djamel Eddine Ouali, a fost arestat sâmbătă în regiunea Salerno din apropiere de Napoli (sudul Italiei) la cererea justiției belgiene, a anunțat mass-media din Italia, citând poliția. Totodată, autorităţile belgiene au reţinut 9 suspecţi în cazul atentatelor teroriste din Paris şi Bruxelles, care ar fi avut contact cu Abdelhamid Abaaoud.

Cetăţeanul algerian în vârstă de 40 de ani a fost arestat în baza unui mandat de arestare european emis în Belgia, în cadrul unei anchete asupra unor documente falsificate folosite de atacatorii sinucigași la Paris și Bruxelles și complicii lor.

Ouali a fost arestat în localitatea Bellizzi în timpul unei operațiuni comune a serviciului central antiterorist și diviziei de operațiuni speciale a poliției (DIGOS) din Roma, au precizat aceleași surse, citate de Agerpres. El este suspectat că făcea parte dintr-o rețea criminală ce fabrica documente de identitate false și încuraja imigrația ilegală. Acesta urmează a fi extrădat în zilele următoare în Belgia.

Totodată, Parchetul federal belgian a anunţat într-un comunicat că au fost efectuate 13 noi percheziţii duminică dimineaţă, în cadrul unui dosar de terorism, dintre care patru în oraşul Mechelen, trei în Bruxelles, una în comuna Molenbeek, una în Duffel, una în Anderlecht şi trei în Laeken. În urma raidurilor antitero, au fost reţinuţi 9 suspecţi care ar fi avut legături cu creierul atentatelor de la Paris, prins de autorităţi pe 18 martie, Abdelhamid Abaaoud.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziarul german Die Welt a anunţat duminică, citând surse din securitate, că serviciile secrete europene caută cel puţin opt suspecţi în cazul atentatelor din Paris şi Bruxelles, majoritatea cetăţeni francezi şi belgieni, despre care se crede că sunt în Siria sau se ascund de autorităţi în Europa, informează Mediafax.