Arestarea reporterului Tommy Robinson șochează lumea: „Tommy este astăzi, dar tu vei fi mâine”. Regatul Unit, stat poliţienesc?

Arestarea reporterului Tommy Robinson șochează lumea: „Tommy este astăzi, dar tu vei fi mâine”. Regatul Unit, stat poliţienesc?

Arestarea lui Tommy Robinson este o lovitură pentru libertatea de exprimare și libertatea presei în Europa și în lume. Robinson a fost arestat la Leeds (Marea Britanie) în timp ce filma în afara unui tribunal unde mai mulţi bărbații migranți violatori erau judecaţi.

Canalul de televiziune Ezra Levant a prezentat acest caz şi recunoaşte totodată că este șocat și surprins de tristul eveniment, și avertizează mass-media că ceea ce i se întâmplă lui Tommy astăzi, se poate întâmpla oricui, mâine.

În întreaga lume, jurnaliștii și politicienii sunt șocați de ceea ce sa întâmplat în Marea Britanie vineri:  Ca și televiziunea Ezra Levant, politicianul australian Pauline Hanson dă și un avertisment:  "Tommy Robinson a fost arestat în Marea Britanie pentru " încălcarea păcii!", în timp ce transmitea despre bandele islamice. Asta se întâmplă atunci când o societate nu promovează  dezbateri deschise și a oneste. Acesta este un avertisment puternic pentru Australia:să nu procedeze astfel niciodată!

Televiziunile americane solicită Regatului Unit să nu se comporte ca un stat de polițienesc: "Guvernul britanic este atât de dornic să facă linişte pe acest caz  încât a pus chiar și o restricție asupra reporterilor care erau acolo să relateze despre cazul reporterului şi despre arestarea lui".

Ne puteți urmări și pe Google News

Geert Wilders răspunde pe Twitter și spune:  "Arestat pentru "breaching the peace"  în timp ce relata despre un proces cu o bandă islamică? Este Arabia Saudită? A devenit Regatul Unit un stat poliţienesc?"

Reacţiile continuă pe linia aceasta: Să-l condamnăm la moarte Tommy Robinson pentru că relata despre un caz care implică o bandă de violatori imigranţi, care a atacat sexual aproape 100 de femei, unele foarte tinere chiar de 11 ani "

"Poți apela la un avocat?", I-au întrebat susținătorii în timp ce era încătuşat şi băgat în maşina  de poliție.   "E ridicol, nu am spus nimic ... N-am făcut nimic", spunea reporterul. Robinson, al cărui nume real este Stephen Lennon, a susținut că verdictele urmau să fie pronunțate vineri, dar oficialii instanțelor au confirmat că procesul în care au fost acuzați nouă inculpați este în desfășurare. "Nu este vorba de disprețul instanței?". Robinson este acuzat pentru "comiterea disprețului faţă de  instanță" în legătură cu un caz de viol în grup. Sute de alte exemple din întreaga lume pot fi găsite pe Twitter căutând hashtag-uri precum: "Free Tommy Robinson", "Tommy Robinson închis" sau doar "Tommy Robinson", noteauă independent