Arestare spectaculoasă în Noua Zeelandă. Cel mai mare pirat al internetului s-a ascuns de poliție într-o cameră blindată

Arestare spectaculoasă în Noua Zeelandă. Cel mai mare pirat al internetului s-a ascuns de poliție într-o cameră blindată

Momentul arestării lui Kim Dotcom, considerat unul dintre cei mai mari pirați ai internetului, fondator al site-ului de sharing Megaupload, poate fi comparat cu o secvență dintr-un film din seria James Bond. Pentru prinderea acestuia, la reședința sa din Auckland, Noua Zeelandă, a fost mobilizată o armată de oameni, sprijinită de elicoptere.

Cel mai căutat pirat al internetului a refuzat să se predea poliției, la reședința sa din Auckland. Pentru a nu fi prins, el a activat mai multe mecanisme electronice de securitate, după care s-a baricadat într-o așa numită ”cameră de refugiu”, blindată, relatează”Daily Mail”. Polițiștii nu au renunțat și au început să taie pereții încăperii, după care l-au găsit pe Mr Dotcom cu o armă în mână. e Momentul arestării a decurs fără ca nimeni să nu fie rănit. În vârstă de 38 de ani, având naționalitate germană, Kim Dotcom, cunoscut și drept Kim Schmitz, este a patra persoană arestată vineri în cadrul anchetei privind site-ul Megaupload.com. Detaliile spectaculoasei capturări au fost făcute însă publice abia azi.

Gruparea este acuzată că, prin intermediul unei scheme speciale, a obținut peste 500 de milioane de dolari de pe urma deținătorilor de copyright și a beneficiat de peste 175 de milioane de dolari de pe urma abonamentelor și a publicității.

Site-ul fondat de Dotcom şi închis de poliţişti încă de joi are 150 de milioane de utilizatori înregistraţi şi peste 50 de milioane de vizitatori pe zi, fiind al 13-lea cel mai vizitat site de pe net. Stocat pe 1.500 de servere din Virginia, Washington, Franţa şi Olanda,  site-ul nu permite utilizatorilor să caute rezultate, ci doar să încarce filmuleţe şi să trimită linkurile mai departe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Casa în care a fost arestat Dotcom este una dintre cele mai mari și scumpe din Noua Zeelandă, având o valoare estimată la peste 20 de milioane de dolari.