Aravind Adiga a câştigat premiul din acest an, în valoare de 64.000 de mi de euro, fiind, la 33 de ani, cel mai tânăr scriitor nominalizat. Adiga s-a născut la Madras, în India, şi a petrecut o parte a copilăriei în Australia. A studiat la universităţile Oxford şi Columbia.

Premiul Man Booker este acordat celui mai bun roman publicat în ultimul an în Marea Britanie, Irlanda sau în ţările din Commonwealth.

Romanul său, "Tigrul alb", descrie evoluţia unui bărbat indian, de la perioada petrecută în satul său natal până la succesul în afaceri, în oraşul indian New Delhi, fiind "şocant şi amuzant în acelaşi timp", conform preşedintelui juriului, Michael Portillo.

Tânărul scriitor este al patrulea indian, după Salman Rushdie (1981), Arundhati Roy (1997) şi Kiran Desai (2006), care primeşte premiului Man Booker, de la prima ediţie a concursului în 1969. Mai mult, Adiga este al patrulea romancier recompensat cu acest premiu la debutul literar, după Keri Hulme (1985), Arundhati Roy (1997) şi D.B.C. Pierre (2003).