Finanţatorul Stelei ar putea fi obligat să plătească retroactiv aproape 7 milioane de euro, în contul taxei pe valoare adaugată pe care fiscul i-a impus-o la multă vreme după ce a încheiat nişte tranzacţii. În plus, lui Becali i se cer penalităţi de întârziere mai mari decât taxa.
Gigi Becali nu poate să uite cum i-a stricat fiscul acum câŢiva ani revelionul. Înainte să urce la Poiana Braşov împreună cu familia, latifundiarul din Pipera primea o vizită neaşteptată de la Agenţia de Administrare Fiscală. Instituţia îl anunţa că l-a trecut pe lista datornicilor la TVA, potrivit stirileprotv.ro.

A descoperit

"Eu am avut nişte teren din patrimoniul personal şi am vândut, aşa scrie în lege, că nu plăteşti TVA şi atunci au zis: „Da, se suspendă”. Dar eu nu am încredere, poate să vină din nou, aşa ca să spună judecătorul: „Ba, n-ai de ce să mergi la Becali şi cu asta basta", declara el în 2010.
Totuşi, fiscul nu a avut milă de Becali: a descoperit nu mai puţin de 53 de tranzacţii cu terenuri, făcute între 2004 şi 2008, din care omul de afaceri a câştigat peste 150 de milioane de euro. Pentru 13 dintre tranzacţii, Becali a fost obligat să plătească retroactiv taxa pe valoare adaugată. Decizia de impunere l-a enervat la culme, aşa că a dat ANAF-ul în judecată.
Dacă în iunie 2010 fiscul îi imputa lui George Becali cam 3,5 milioane de euro – TVA şi penalităţi de întârziere – după mai bine de patru ani, latifundiarul trebuie să achite de două ori mai mult.

Primul proces de la Curtea de Apel l-a pierdut, dar a atacat sentinţa. Vineri, la instanţa supremă, Becali nu a venit de la penitenciarul Poarta Albă.ANAF a pus deja sechestru asigurator pe mai multe terenuri deţinute de Becali. Dacă nu va plati taxa de bunăvoie, proprietăţile ar putea fi vândute la licitaţie.