Evenimentul Zilei > International > Apropiații lui Macron vor MOARTEA lui Brigitte pentru că-i CALCĂ pe NERVI
Apropiații lui Macron vor MOARTEA lui Brigitte pentru că-i CALCĂ pe NERVI

Apropiații lui Macron vor MOARTEA lui Brigitte pentru că-i CALCĂ pe NERVI

Consilierii lui Emmanuel Macron sunt agasați de soția acestuia și o dorescă moartă, pentru a-l prezenta pe președinte în rolul de „văduv îndoliat”.

Aceast informație macrabră se găsește în cartea „Doamna Președintă”, avându-le ca autoare două ziariste cunoscute în Franța, Ava Djamshidi și Mathalie Schuck de la cotidianul Le Parisien, și în care Brigitte Macron este prezentată ca o femeie manipulatoare, care l-a împins pe mult mai tânărul său soț până în fruntea statului.

Doamna Macron, în vârstă de 65 de ani, i-ar fi agasat pe cei din cercul de apropiați ai președintelui de 41 de ani, scrie Daily Mail.

„Ei visează ca ea să moară”, a declarat o sursă apropiată cuplului prezidențial celor două ziariste franceze, care crede că Emmanuel Macron ar avea mult mai mult succes politic fără Brigitte.

„Pentru ei, văduvul îndoliat ar fi ceva minunat. Îl iubesc (pe Emmanuel). Noaptea, visează că o fac (pe Brigitte) să dispară”, scrie cartea.

Cei din cercul de tineri apropiați ai lui Macron sunt numiți „mormoni”, după denumirea grupării religioase americane, iar cartea prezintă și identitatea a doi dintre ei.

Unul este Ismael Emelien, de 31 de ani, co-fondator al mișcării „En Marche!”, care l-a adus la putere pe Macron în 2017.

Cealaltă este Stephane Sejourne, de 33 de ani, șefa de campanie electorală a lui Macron.

Brigitte Macron era o femeie măritată cu trei copii atunci când s-a îndrăgostit de junele Emmanuel Macron, elevul ei la o școală din Amiens, unde ea preda literatura.

Ulterior, ea a divorțat pentru a se putea căsători cu fostul ei elev, dar și-a făcut dintotdeauna grijă din cauza diferenței de vârstă.

Când părul lui Emmanuel a început să încărunțească, Brigitte i-ar fi spus unei prietene: „Știi, văd ca pe un avantaj faptul că îmbătrânește mai repede. Mă prinde din urmă.”

În schimb, Gerard Collomb, fost ministru de Interne îl descrie pe Emmanuel ca foarte drăgăstos cu soția ca mai vârstnică: „Îi atinge degetele tot timpul. Are nevoie să știe că este lângă el. Am văzut puține perechi ca ei.”

Muriel Penicaud, ministra Muncii, afirmă: „Ea are demnitatea unei femei în vârstă. Ea este el și el este ea.”

Philippe de Villiers, un alt fost politician, o descrie pe doamna Macron ca „foarte tânără în spirit, mai mult decât soțul ei” și adaugă: „Ea este femeia care respiră în urechea artistului.”

Autoarele cîrții afirmă că doamna Macron a avut nevoie de „tupeu și umor” pentru a sta alături de președinte, și că a fost „ironizată, insultată și bârfită” după ce a fost găsită „vinovată pentru că a iubit și s-a măritat cu un bărbat cu 24 de ani mai tânăr”.

„Doamna Președintă”, publicată la prestigioasa editură pariziană Plon, apare într-o perioadă foarte dificilă pentru Macron, contestat puternic în țara sa, dar manifestând ambiții de a conduce Europa.