Un contract de consultanță de 4,5 milioane lei pentru servicii de evaluare a Acordului de Parteneriat al României cu UE 2021–2027, care vizează mai multe capitole, a fost scos la licitație în SICAP SEAP de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Consultanții vor prezenta progresele României
Prin urmare, consultanții selectați vor prezenta progresele pe care țara noastră le-a făcut în conformitate cu valorile UE, așa cum le-a definit Comisia Europeană. Concepte precum reziliență și tranziție sunt în prim plan.
«În acest context, reiese necesitatea realizării primelor studii de evaluare incluse în Planul de Evaluare a Acordului de Parteneriat 2021-2027, prevăzute pentru evaluarea următoarelor obiective de politică (OP):
OP 1 – O Europă mai competitivă și mai inteligentă, prin promovarea unei transformări economice inovatoare și inteligente și a conectivității TIC regionale – Evaluarea AP3 „Progresul înspre competitivitatea, inovarea și transformarea digitală a societății românești” (Lotul 1)», se precizează în anunțul de pe SEAP.
„Zero emisii de dioxid de carbon” o altă țintă pentru România
«OP 2 – O Europă mai verde, rezilientă, cu emisii reduse de dioxid de carbon, care se îndreaptă către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon, prin promovarea tranziției către o energie curată și echitabilă, a investițiilor verzi și albastre, a economiei circulare, a atenuării schimbărilor climatice și a adaptării la acestea, a prevenirii și gestionării riscurilor, precum și a unei mobilități urbane durabile – Evaluarea AP7 „Progresul pentru reducerea emisiilor de CO2″(Lotul 2)», este un alt domeniu de evaluare pentru care se caută contractanți, potrivit cotidianul.ro.
Progresele României, evaluate în cele patru capitole ale proiectului
De asemenea, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene caută companii capabile să evalueze progresele pentru alte două capitole, «OP 3 – O Europă mai conectată prin dezvoltarea mobilității – Evaluarea AP11 „Progresul pentru dezvoltarea mobilității” (Lotul 3)» și «OP 4 – O Europă mai socială și mai favorabilă incluziunii, prin implementarea Pilonului european al drepturilor sociale – Evaluarea AP14 „Progresul pentru dezvoltarea României sociale și mai favorabile incluziunii” (Lotul 4)»
Ministerul mai anunță că ofertele vor fi selectate în funcție de cel mai bun raport calitate-preț până la 6 februarie. Contractul este pe o perioadă de opt luni, iar finanțarea provine din Programul Asistență Tehnică 2021–2027.