Aproape 2.000 de şoferi, lăsaţi fără permise

Aproape 2.000 de şoferi, lăsaţi fără permise

Aproape 2.000 de şoferi au rămas fără permise, iar peste 33.000 au primit amenzi pentru încălcarea regulilor de circulaţie doar în cele patru zile ale campaniei „Realitatea se schimbă când conduci băut“, încheiată duminică- seară.

Miile de poliţişti de pe şosele şi filtrele instituite pe principalele drumuri naţionale şi pe marile artere ale Capitalei şi-au spus cuvântul: pe lângă numărul-record de sancţiuni, accidentele rutiere grave au scăzut semnificativ faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, potrivit bilanţului poliţiştilor, de pe 1 până pe 4 mai, 460 de şoferi au rămas fără permise de conducere pentru că au urcat băuţi la volan, peste 20 dintre aceştia alegându- se cu dosare penale, deoarece aveau o alcoolemie de peste 0,8 grame/litru în sânge. În acelaşi timp, alţi 726 de vitezomani nu vor mai urca la volan 90 de zile, după ce au fost surprinşi de radar depăşind cu peste 50 de km/oră limita maximă de viteză admisă. Acestora li se adaugă peste 6.200 de şoferi surprinşi fără centura de siguranţă. Urmarea: pe şoselele din România s-au produs cu 26 de accidente grave mai puţin decât în perioada 1-4 aprilie 2007.

Ne puteți urmări și pe Google News