Evenimentul Zilei > Social > Aproape 1.000 de angajați din administrație, în grevă, mâine, la Arad
Aproape 1.000 de angajați din administrație, în grevă, mâine, la Arad

Aproape 1.000 de angajați din administrație, în grevă, mâine, la Arad

Aproape 750 de sindicalişti din administraţia publică locală a judeţului Arad se vor afla mâine în grevă generală de o zi, a anunţat Boni Encev, preşedintele Sindicatului Consind al salariaţilor din Consiliul Judeţean Arad.

"Noi sindicaliştii am decis să recurgem la grevă ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de Guvernul României faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar, a afirmat preşedintele Sindicatului Consind, citat de Agerpres.

În judeţul Arad vor lua parte la greva generală 747 de sindicalişti de la Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor şi de la primăriile din 27 de localităţi arădene.

"După trei ani de guvernare constatăm că politicile actualului guvern cu privire la administraţia publică locală din România nu diferă cu nimic faţă de cele aplicate de guvernele anterioare. Dimpotrivă, acesta poate fi considerat un demn continuator al politicilor prin care se mimează dialogul social. De la momentul în care a fost declanşat conflictul de muncă au avut loc două întâlniri cu reprezentanţii Guvernului României pe marginea problemelor angajaţilor din primării şi consilii judeţene, însă la niciuna dintre acestea nu a fost luate în discuţie solicitările FNSA, ci s-a încercat de către domnul Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, inducerea ideii că acest conflict nu este organizat în condiţiile legi", a susţinut Boni Encev.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: