Apple îşi dublează veniturile. Află ce ţară le face cele mai mari vânzări
- Dan Istratie
- 25 aprilie 2012, 22:37
Cifrele profitului celor de la Apple surprind pe toată lumea. Ei și-au dublat practic veniturile pe parcursul ultimului trimestru și asta în special datorită vânzărilor dintr-un anumit colț al lumii.
Profitul grupului informatic american Apple, cea mai valoroasă companie din lume, aproape s-a dublat în primul trimestru din 2012, depăşind estimările analiştilor, datorită creşterii semnificative a vânzărilor iPhone, mai ales în China, transmite Reuters.
Veniturile Apple au urcat cu 59% în perioada ianuarie-martie 2012, la 39,2 miliarde de dolari, cu 6,5% mai mult decât estimau analiştii. Profitul net a ajuns la 11,6 miliarde de dolari, sau 12,30 dolari pe acţiune, de la 6 miliarde de dolari, sau 6,40 dolari pe acţiune, în perioada similară din 2011.
Acţiunile Apple au urcat la bursa de la New York cu 7% după anunţarea rezultatelor trimestriale, după ce în ultimele două săptămâni titlurile au scăzut semnificativ din cauza temerilor că Apple nu va reuşi să menţină ritmul de creştere al vânzărilor iPhone.
"Asta arată că ei sunt capabili să menţină preţurile fără a compromite creşterea, în ciuda preţurilor mai scăzute ale rivalelor Google şi Motorola", a explicat analistul Michael Holt de la Morningstar.
Iphone 4S - cerere mare pentru China, Taiwan și Hong Kong Vânzările iPhone, care reprezintă aproximativ jumătate din veniturile Apple, au urcat la 35 milioane de unităţi în primul trimestru din 2012, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la vânzări de 30 milioane de unităţi. Cererea pentru modelul iPhone 4S în China, Taiwan şi Hong Kong a crescut veniturile Apple în regiune de cinci ori, la 7,9 miliarde de dolari.
Vânzările de tablete iPad au ajuns la 11,8 milioane unităţi, sub estimarea analiştilor, de 13 milioane de unităţi.
Analiştii de la Piper Jaffray au prognozat recent că acţiunile Apple vor ajunge la 1.000 de dolari per titlu în 2014, ceea ce ar face din Apple prima companie care ar avea o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari.