APOCALISĂ anul acesta! PROFEȚIA VIKINGILOR este SINISTRĂ

APOCALISĂ anul acesta! PROFEȚIA VIKINGILOR este SINISTRĂ

Vremea prezicerilor din calendarul Maya a trecxut, respectivele preziceri au fost catalogate drept greșit interpretate, prin urmare au fost scoase la iveală alte tradiții stravechi privind sfârșitul lumii!

Și aceasta deoarece adevărul este că omenirea va fi întotdeauna preocupată de tema sfârșitului lumii, chiar și la nivel strict documentar. Prin urmare...

Se repetă

De data aceasta profeția vine de la vikingi. Cele mai vechi vestigii documentare ale vikingilor sunt Vechea Edda datând din jurul anului 1000 i.Hr. și Noua Edda datată cu două secole mai târziu. Ele prefigurează, printre altele, o mare bătălie celestă în viitor. Specialiștii în domeniu subliniază că descifrarea simbolurilor nu a fost încă făcută, dar rolul lor este de a marca sfârșitul acestei lumi! Urmată de renașterea unei noi lumi, într-un viitor îndepărtat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tradițtia face trimitere la un cataclism general, cu dată fixă, care corespunde zilei de 22 februarie 2014, conform actualelor calendare, după cum informează portalul Unexplained. În miturile vikingilor se repetă parțial clișeele așa numitei literaturi apocaliptice: moravurile vor decădea, oameni se vor învrăjbi, pământul se va cutremura, cerul se va întuneca...Legenda spune ca vor supraviețui acei zei pe care marele Odin va dori să-i ocrotească și numai doi oameni: Lift și Lifthrasil, un fel de Adam și Eva nordici, care au știut să se ascundă sub ramurile arborelui Yggdrasil, refractar față de foc. Pe cei doi îi va hrăni arborele, cu roua sa.

Un nou soare va răsări pe cer, dând lumină, căldură și...bunătate. Trecând peste controversele care se iscă de obicei în jurul teoriilor despre sfârșitul lumii, legenda, ca orice legendă, își are frumusețea ei