Apocalipsa lui Trump: „Alegerile din America sunt o bătălie între Lumină și Întuneric, între Dumnezeu și Satan”

Apocalipsa lui Trump: „Alegerile din America sunt o bătălie între Lumină și Întuneric, între Dumnezeu și Satan”

Ziaristul italian, expert în problemele Vaticanului, Marco Tosatti, a realizat pentru blogul său, Stilum Curiae, un amplu interviu cu monseniorul Carlo Maria Vigano, fost nunțiu papal la Washington.

Vigano este unul dintre cei mai vocali exponenți ai aripii tradiționaliste a Bisericii Catolice, critic sever al stângismului promovat de Papa Francisc (fapt pentru care a fost tras pe linie moartă) și susținător deschis al lui Donald Trump.

Redăm mai jos fragmentul din interviu în care monseniorul Vigano explică miza colosală a alegerilor din America, de peste o lună:

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Joe Biden a ales-o ca vicepreședintă pe Kamala Harris, cea care, atunci când era magistrat în California, a apărat cea mai mare societate de avorturi din lume, Planned Parenthood, când aceasta a fost acuzată de comercializarea de părți de fetuși avortați. Care este semnificația acestei alegeri?

Cultura morții, care sub-întinde ideologia anticreștină ce domină astăzi, este coerentă cu ea însăși: omorârea de ființe inocente este unul dintre punctele esențiale ale celor care vor să șteargă, nu doar creștinismul, ci și umanitatea și creația, în care se arată opera Creatorului.

Cum am spus în mai multe rânduri, acest proces de disoluție se face la două niveluri: unul ideologic, prin care cei care doresc deliberat răul și au intenția de a-și pune în operă propriul plan infernal prin etape obligatorii; unul economic, din partea celor care susțin ideologia, nu neapărat din convingere, ci pentru beneficiul propriu.

Astfel, sacrificiile umane, chiar și în starea de urgență COVID, au continuat să fie celebrate în clinicile de avort, aducând beneficii Planned Parenthood și întregului lanț al morții care comercializează organele bebelușilor avortați.

Să nu uităm că lobby-ul avortului – asemenea mișcării LGBT – face parte dintre principalii finanțatori de campanii electorale ale Stângii în lumea întreagă.

Dacă niște afaceri orientate ideologic în favoarea culturii morții finanțează masiv anumite partide politice, nu este de mirare că candidații acestor partide își susțin la rândul lor sponsorii prin legi care să-i favorizeze.

 

Un episcop american, monseniorul Thomas Tobin, a declarat că, pentru prima oară, Democrații nu prezintă candidați catolici. Părintele James Martin (u n mare susținător al mișcării LGBT – n.r.) a răspuns că Joe Biden a fost botezat catolic și deci rămâne. Ce ne spune acest răspuns despre starea bisericii americane?

Am spus-o deja sus și tare că, prin „candidaturi catolice”, înțelegem candidaturi ale unor oameni politici care nu doar își spun catolici, ci și sunt coerenți cu credința și morala susținute de Biserică.

Dacă a fi catolic nu mai are nici un fel de impact concret, atunci nu ar mai avea nici un sens să votezi pentru un candidat care nu diferă cu nimic de ceilalți.

Răspunsul părintelui Martin este un sofism deoarece pretinde că nu vede diferența dintre a părea și a fi catolic, între a exploata „denominațiunea” în scopuri electorale și a fi cu adevărat mărturisitor al Evangheliei în viața privată, în viața civilă și cea politică și în instituții.

Ce pot să spun despre părintele James Martin? Botezat, confirmat, hirotonit preot, el a făcut chiar jurământ solemn de castitate și de ascultare, aparține ordinului iezuiților… și este LGBT.

Un altul, unul dintre Cei 12 (apostoli – n.r.) L-a trădat. Părintele Martin, întotdeauna impecabil în veșmintele sale, să se privească în oglinda sufletului și să vadă cu cine seamănă!