Membru vocal al USR, Andrei Caramitru a răbufnit după anunțul PNL de a-l coopta în rândurile liberalilor pe Mihai Chirică, primar de Iași și fost lider social-democrat!

Pentru Caramitru, „transferul” lui Chirică echivalează cu o nouă alianță USL. Iată ce a scris acesta pe contul personal de Facebook:

„Inteligenții de la peneleu. Dacă tot îl iau pe Chirică la ei. Bre – luați și pe Firea. Că s-a certat cu Dragnea și ceva voturi aduce. Și luați și Organizația PSD Teleorman. mă rog nu s-au certat cu Livache. Dar se dezic dacă le cereți. Și aduc voturi!!!! Sigur 60% vă aduc acolo. Hai măi băieți. Hai cu fuziunea cu PSD ce naiba. Că sunteți prieteni cu Ciolacu, cu Tudose, cu Ponta, cu toți ce naiba. Că e chin altfel. Hai cu feseneul useleul 2020. Hai un pic de curaj. și după Închideți Internetul. Ce naiba – și chinezii și rușii și turcii au făcut-o. E ușor. Și gata ați rezolvat-o. Realitatea e – credeți voi că ați rezolvat ceva, strategi de 2 bani. Cu creier de babuin. Va veni și apocalipsa voastră. E doar o problema de timp. Plus minus 2 ani”.

Miercuri, într-un comunicat de presă, Mihai Chirică a anunțat că intră în tabăra liberală, iar drumul său politic va continua alături de Klaus Iohannis, președintele României.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a declarat că Mihai Chirică va candida pentru un nou mandat la Primăria Iași din partea PNL.