Evenimentul Zilei > Actualitate > Aplicaţii de tip GPS şi pentru transportul în comun
Aplicaţii de tip GPS şi pentru transportul în comun

Aplicaţii de tip GPS şi pentru transportul în comun

Sunt câteva softuri pentru smartphone şi tabletă care te pot ghida atunci când porneşti la drum

Pe lângă jocuri, dezvoltatorii de aplicaţii pentru smartphoneuri, An droid, iPhone sau Windows Mobile, au început să facă softuri utilitare destinate ţării noastre. Iată care sunt cele mai populare în ceea ce priveşte transportul.
Google Maps. Este una dintre cele mai avansate aplicaţii de tip GPS pentru smartphone-uri. Îţi dă coordonatele pentru a ajunge în locul dorit. Poţi seta modul pieton sau automobil, iar în unele oraşe este disponibil Street View.
Transport urban. Este destinată celor care circulă mai mult cu autobuzul şi încă nu au învăţat foarte bine traseele. Îţi află coordonatele imediat după ce activezi GPS-ul de pe smartphone şi îţi spune ce autobuze, tramvaie sau troileibuze ai la dispoziţie pentru a ajunge la destinaţia dorită. Sunt făcute conexiuni inclusiv cu liniile de metrou.
Auto.ro. Este o aplicaţie care îţi spune ce benzinării, vulcanizări sau service-uri auto ai în apropiere. De asemenea, îţi poate spune şi care sunt parcările din punctul în care te afli cu maşina.
Autogări. Acest soft îţi oferă rutele pe care circulă autobuzele. Scrii punctul de plecare şi unde trebuie să ajungi şi afli imediat autogara, ora de plecare, precum şi preţul biletului de autobuz.
Feroviar. O aplicaţie care conţine toate detaliile despre mersul trenurilor, de la ora de plecare şi sosire, până la preţ.
Via Michelin. E o bază de hărţi care îţi dă date despre o anumită rută. Îţi arată itinerariul exact şi îţi precizează câţi kilometri sunt de la plecare până la destinaţie.
RoTaxi. O bază de date cu numerele de telefon de la majoritatea companiilor de taxi din ţară.
Cameras România. Imagini live din trafic, de pe principalele bulevarde din oraşele mari.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: