Masa de Crăciun este momentul așteptat de toată familia. Aperitivele așezate în fața membrilor familiei, dar și a invitaților trebuie să aibă un aspect apetisant. Iată câteva aperitive cu ajutorul cărora vei reuși să-i impresionezi pe cei dragi. Mai mult, gustul va fi pe măsura așteptărilor.
Masa de Crăciun trebuie să conțină aperitive pentru toate gusturile. În plus, aspectul gustărilor trebuie să fie aparte. Dacă vrei să obții cele mai frumoase platouri cu gustări, optează pentru cele mai simple și gustoase rulade.
Aperitive pentru masa de Crăciun. Rulada de porc cu cașcaval
Ruladele sunt ideale pentru mesele la care iau parte mai mulți invitați. Aceste aperitive pot fi porționate în funcție de preferințe și au un aspect deosebit pe platouri. Rulada de porc cu cașcaval este un preparat excelent. Gustul acesteia va fi în mod cert apreciat de toți cei prezenți la masă. Pentru a o pregăti ai nevoie de:
- 400 grame mușchi de porc;
- 8-10 felii de cașcaval;
- pătrunjel;
- sare/piper;
- unt
Mușchiul de porc se secționează până la jumătate, astfel încât să poți obține o bucată întinsă și subțire. Acestea se bate foarte puțin cu ciocanul de șnițele, pasul fiind recomandat pentru frăgezirea cărnii. Peste carnea de porc asezonată cu sare și piper se așează feliile de cașcaval și se presară pătrunjelul tocat. Puteți evita folosirea acestuia, însă pătrunjelul completează întotdeauna platoul de aperitive. Se formează rulada de porc și se așează într-o tavă. Se unge suprafața ruladei cu unt. Aceasta se introduce la cuptorul încins la 200 de grade. După gătire, rulada trebuie să stea la frigider pentru 2-3 ore pentru a putea fi porționată.
Chiftele din carne de porc cu susan
Chifteluțele sunt iubite de toată lumea, însă această rețetă impresionează și prin aspect. Mai mult, susanul aduce un plus de gust acestor aperitive. Pentru a le pregăti ai nevoie de:
- 500 grame carne tocată de porc;
- usturoi(după gust);
- sare/piper;
- 1 ou;
- pătrunjel verde;
- susan.
Peste carnea tocată de porc se adaugă usturoiul tocat și oul. Pătrunjelul verde se toacă mărunt și se adaugă, de asemenea, în compoziție. Amestecul se condimentează cu sare și piper. Se formează chifteluțele și se trec prin susan. Acestea se așează într-o tavă și se introduc la cuptorul încins la 200 de grade pentru 25 de minute.
Aperitive pentru masa de Crăciun. Ruladă de pui cu ciuperci
Rulada de pui arată excepțional pe platourile de gustări, iar cei mici o vor aprecia. De altfel, preparatul va intra și în grațiile celor mari. Rețeta este extrem de simplă și necesită puține ingrediente. Pentru a o pregăti vei avea nevoie de:
- 300 grame piept de pui;
- 3-4 ciuperci mari;
- mărar verde;
- un ou;
- sare/piper.
- unt.
Pieptul de pui se secționează până la jumătate, astfel încât să poată fi întins pentru pasul în care va fi umplut. Ciupercile se taie cuburi mici și se amestecă apoi cu mărarul tocat și oul. Se poate adăuga o linguriță de făină.
Carnea se asezonează cu sare și piper și se așează pe o suprafață dreaptă. Compoziția cu ciuperci se adaugă peste pieptul de pui și se formează rulada. Pentru ca pieptul de pui să se mențină fraged, rulada de unge cu unt pe toată suprafața.Aceasta se gătește la cuptor pentru minim 15 minute.