Apel disperat al familiei Aurei Ion! Autorităţile tratează cu dispreţ revoltător acest caz

Apel disperat al familiei Aurei Ion! Autorităţile tratează cu dispreţ revoltător acest caz

Familia Aurei Ion, studenta care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din Munţii Apuseni petrecut în ianuarie 2014 trimite o scrisoare Ministrului Transporturilor în care atrage atenţia asupra neglijenţei cu care autorităţile competente tratează cazul regretatei lor fiice. Prin aceste rânduri, pe care le puteţi citi integral mai jos, familia studentei decedate solicită ministrului efectuarea verificărilor cuvenite, cerând un interes crescut şi supraveghere îndeaproape a cazului şi a modului de operare al membrilor Comisiei de investigaţie, punând la îndoială competenţa acestora din urmă.

Accidentul aviatic în care tânăra Aura Ion şi-a pierdut viaţa într-un  accident aviatic petrecut în urmă cu doi ani  când un avion care exeuta o cursă umanitară, a executat o aterizare forţată într-o  zonă împădurită din Munţii Apuseni. Aura nu a fost singura victimă a accidentului. 

 

Pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa iar copilotul şi cei patru medici din echipaj au fost răniţi. Activitatea de căutare şi salvare a victimelor a ridicat mari semne de întrebare cu privire la competenţa sistemului naţional resposnabil d gestiunea situaţiilor de urgenţă. În urma tragicului accident mai multe anchete au fost deschise iar în octombrie 2015 Centrul pentru Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civilea emis raportul final al anchetei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit datelor finale, cauza determinantă a producerii accidentului a fost oprirea motoarelor ca urmare a givrajului sever al carburatoarelor.