APELUL unui deputat german către nemți:Mergeți în vacanță în Grecia, ca să o salvați

APELUL unui deputat german către nemți:Mergeți în vacanță în Grecia, ca să o salvați

Un deputat european din partidul liberal german FDP, membru al coaliţiei cancelarului Angela Merkel, a recomandat conaționalilor săi să meargă în vacanţă în Grecia, pentru a susţine economia acestei țări. Oficialul german speră ca astfel să se dea un semnal pozitiv.

”Fiecare turist va însemna un ajutor pentru această ţară”, a firmatAlexander von Lambsdorff, liderul grupului parlamentar al FDP din Parlamentul European, pentru cotidianul Hamburger Abendblatt, conform ziarului ”Le Figaro”. Deputatul european a adăugat că, de obicei, hotelurile greceşti sunt luate cu asaltvara, în iulie şi august, dar în restul anului multe camere rămân neocupate, a ”Există un potenţial important de creştere care mai poate fi exploatat”, a mai spus acesta.

Având în vedere faptul că numeroși greci și-au manifestat aversiunea faţă de Germania, ca urmare a crizei datoriei din zona euro, nici germanii nu par că se grăbesc să se înghesuie pe Atena sau pe insulele greceşti, în acest an. Potrivit agenţiei de voiaj TUI, nivelul actual de rezervări pentru aceste destinaţii este inferior celui de anul trecut din aceeaşi perioadă.

Ne puteți urmări și pe Google News