Evenimentul Zilei > Politica > APEL. Câteva mii de dolari îl despart pe un tânăr FOARTE TALENTAT de șansa unei cariere la Hollywood I VIDEO
APEL. Câteva mii de dolari îl despart pe un tânăr FOARTE TALENTAT de șansa unei cariere la Hollywood I VIDEO

APEL. Câteva mii de dolari îl despart pe un tânăr FOARTE TALENTAT de șansa unei cariere la Hollywood I VIDEO

Un tânăr de 21 de ani din Timișoara își riscă zilele acestea șansa unei cariere la Hollywood. Are la dispoziție mai puțin de o săptămână. E atât de talentat încât a primit, după un prim interviu, o bursa la universitatea americană care a consacrat marii compozitori de muzică de film de la Hollywood. Culmea ironiei, nu dispune de câteva mii de dolari, contravaloarea unei taxe obligatorii ce trebuie să o achite până pe 26 decembrie.

Andrei Alexandru Tiba este timișorean și, de când era copil, spunea că va face muzică de film. Talentul de compozitor s-a văzut de timpuriu. ”La trei ani a compus primul cântec”, povestec părinții tânărului. La numai 10 ani avea deja patru piese înregistrate la Uniunea Compozitorilor din România. Toată copilăria a cântat și a învățat să cânte. Mai întâi a luat ore particulare, apoi a mers la școala de muzică. A ajuns să compună melodii pe care când le asculți te trec fiorii. ”Vreau să fac muzică de film. Am știut asta dintotdeauna”, spune Andrei Alexandru.

”În 43 de ani de profesorat, rar am întâlnit un asemenea talent”

Toamna aceasta s-a apropiat tangibil de visul său. Potențialul i-a fost recunoscut de către celebrul compozitor de muzică de film Hummie Mann (autorul unor coloane sonore pentru pelicule celebre, precum Robin Hood, Bărbați în izmene, Thomas și magia etc.). Mann l-a ajutat pe timișorean să vină în Statele Unite și să participe la programul Pacific Northwest Film Scoring Summer Intensive.
Aici l-a cunoscut și pe Lance Hayes, celebru designer de sunet la Hollywood. A uimit din nou și a reușit să obțină un interviu la Universitatea Pacific Seattle. La interviu, reprezentanții facultății, personalități care au format generați întregi de compozitori, au fost impresionați de talentul tânărului din Timișoara.
Directorul Departamentului de Muzică al Universității Pacific Seattle, prof. dr. Eric A. Hanson, a ținut să îi facă tânărului o recomandare scrisă, pentur bursa, în care notează că în cei 43 ani de când predă muzica, din care 35 la Pacific Seattle rareori a întâlnit un astfel de elev ”talentat și creativ în muzica de film”.

Viața vrea să-i pună piedică

Lui Andrei Alexandru Tiba i s-a oferit imediat o bursă universitară. Zilele trecute a susținut și examenul de Teoria muzicii, unde  românul a obținut punctajul maxim.

Aici intervine ironia sorții: bursa de care va beneficia Andrei Alexandru Tiba acoperă doar o parte din școlarizarea lui. Ca să devină student la Universitatea Pacific Seattle mai trebuie să achite, 8.000 dolari, luna aceasta, până pe 26 decembrie. Această sumă depășește posibilitățile lui sau ale părinților săi, un cuplu cu venituri medii în Timișoara. ”Nu putem să lăsăm viața să-i pună piedică lui Andi”, spune Gabriela Tiba, mama tânărului. Toți apropiații lui și ai familiei s-au mobilizat în căutarea sponsorilor. Îl putem ajuta inclusive donând aici. (Foto: Florin Dănilă)

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: