Evenimentul Zilei > Actualitate > Apartamentul secret din turnul Eiffel. Lucruri fascinante de ştiut despre una dintre cele mai impozante clădiri din lume | FOTO
Apartamentul secret din turnul Eiffel. Lucruri fascinante de ştiut despre una dintre cele mai impozante clădiri din lume | FOTO

Apartamentul secret din turnul Eiffel. Lucruri fascinante de ştiut despre una dintre cele mai impozante clădiri din lume | FOTO

Construcţiile turnului Eiffel au început în 26 ianuarie 1887 şi a fost nevoie de doi ani, două luni şi cinci zile pentru a fi terminat. Nu se ştiu foarte multe despre impresionantul monument, iar ca exemplu că la cel de-al treilea etaj al turnului a existat un apartament destinat exclusiv inginerului care a desenat şi a realizat impozanta clădire.

Alexandre Gustave Eiffel a fost un inginer francez, cunoscut în special pentru realizarea Turnului Eiffel care îi poartă numele. Acesta este cunoscut şi pentru că a realizat şi desenul pentru Statuia Libertăţii.

Costul Turnului Eiffel a fost de 8 milioane de franci la acea vreme, echivalenţi cu 34 de milioane de dolari în prezent.

La acea vreme, mulţi arhitecţi şi poeţi au semnat o petiţie împotriva realizării turnului.  Iniţial, turnul putea rezista doar 20 de ani.

Un incident neplăcut care a avut loc a fost moartea aviatorului Léon Collot, care a fost ucis în timp ce încerca să zboare deasupra turnului Eiffel .

Între 1925 şi 1934, marca Citroen se putea observa pe întreg turnul Eiffel. Până în vârf sunt de făcut 1,665 de paşi.

Seară de seară, clădirea este luminată de peste 20 de mii de beculeţe, iar anual, consumul este echivalent cu al unui sat mic.