Apariţiile regizate ale lui Vladimir Putin | VIDEO

Apariţiile regizate ale lui Vladimir Putin | VIDEO

Purtătorul de cuvânt al premierului rus Vladimir Putin a fost nevoit să recunoască, într-un interviu televizat, că momentul în care şeful guvernului a fost fotografiat în timp ce ieşea din Marea Neagră, cu două amfore antice, a fost unul "regizat". Dmitri Peskov a explicat că, de fapt, cele două obiecte despre care s-a spus că datează din secolul VI î.Ch., au fost găsite cu mult timp înainte de arheologi.

În luna august, televiziunile din Rusia au difuzat ştirea despre expediţia făcută de Putin în apele Mării Negre şi secvenţa în care şeful guvernului, în costum de scafandru, a pozat pentru presă ţinând în mâini cele două amfore pe care le-ar fi găsit în adâncuri. Premierul rus declara atunci că a putut vedea la o adâncime de aproximativ doi metri, marea fiind calmă, iar apa transparentă. "Să înoţi în costum de scafandru este mult mai interesant decât scufundarea cu submarinul", afirma pentru jurnalişti Vladimir Putin. Acum însă purtătorul său de cuvânt admite că cele două obiecte antice fuseseră găsite înainte de arheologi şi lăsate acolo special pentru Putin, scrie "Daily Mail". "Sigur că Putin nu a găsit cele două amfore, care stăteau pe fundul mării de sute de ani. Este evident", a afirmat Dmitri Peskov.

Pe lângă scufundările la mare adâncime, Putin, fost spion KGB, a experimentat vânătoarea de balene, patinajul artistic, călăritul a condus bolizi de Formula 1 şi a participat la stingerea unor incendii de pădure.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/o9qVRdJxyOo" width="420" frameborder="0" height="315"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News