Evenimentul Zilei > Actualitate > Aparatură de ultimă generație pentru ochi, la Spitalul Universitar
Aparatură de ultimă generație pentru ochi, la Spitalul Universitar

Aparatură de ultimă generație pentru ochi, la Spitalul Universitar

În cadrul Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București există câteva aparate care sunt printre cele mai noi la nivel național.

Este vorba despre: OCULAR RESPONSE ANALYSER, acesta fiind singurul instrument din lume capabil să măsoare histerezisul cornean (CH), factorul de rezistență corneană (CRF), indicatori ai proprietăților biomecanice ale corneei, KERATOMETRU 5 M, care realizează topografie corneeană. Acest aparat măsoară, totodată disfuncția glandelor meibomius, măsoară timpul de rupere al filmului lacrimalnoninvaziv, măsoară roseața oculară legată de vascularizația corneei, realizează imagini live ale permeabilității canalelor nazolacrimale și realizează imagini live la colorația cu fluoresceină a polului anterior. MICROSCOPUL CONFOCAL reprezintă și el o noutate, permițând vizualizarea întregii structuri a corneei, cu prezentarea structurilor în vivo, un fel de examen histologic „live”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.