Apa tratată, pericol pentru copii. S-a greșit enorm! Le afectează mintea

Apa tratată, pericol pentru copii. S-a greșit enorm! Le afectează mintea Copil. Sursa foto Pixabay

Apa potabilă, un pericol pentru copii. Guvernul din SUA a publicat săptămâna trecută, miercuri, un raport care leagă nivelurile ridicate de fluor din apa potabilă de un IQ mai scăzut la copii.Cercetătorii au descoperit că există o legătură între nivelurile ridicate de expunere la fluor şi un IQ mai scăzut la copii.

Fluorul din apa potabilă, un pericol pentru copii

Raportul guvernamental al SUA a concluzionat că fluorura prezentă în apa potabilă la un nivel de două ori mai mare decât limita recomandată are legătură cu scăderea IQ-ului la copii. Cercetătorii trag un semnal de alarmă în legătură cu potenţialul risc neurologic generat de nivelurile ridicate de fluorură.

Copil

Sursa foto Pixabay

Fluorul întăreşte dinţii şi reduce apariţia cariilor prin înlocuirea mineralelor pierdute în timpul uzurii normale, conform Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC). Adăugarea unor niveluri scăzute de fluor în apa potabilă a fost considerată mult timp o mare realizare, dar cercetătorii au descoperit că vine și cu riscuri mari.

Riscurile sunt mari

„Cred că acest raport este cheie pentru înţelegerea acestui risc”, a declarat Ashley Malin, o cercetătoare de la Universitatea din Florida care a studiat efectul unor niveluri mai ridicate de fluor asupra copiilor la femeile însărcinate.

Fluor

Fluor. Sursa foto Pixabay

IQ-ul era cu 2 până la 5 puncte mai mic la copiii

Și unele studii făcute de cercetătorii din Canada, China, India, Iran, Pakistan şi Mexic arată că apa potabilă care conţine mai mult de 1,5 miligrame de fluor pe litru este asociată în mod constant cu un IQ mai scăzut la copii. Cercetătorii au constatat că IQ-ul era cu 2 până la 5 puncte mai mic la copiii care au avut expuneri mai mari.

Raportul mai arată că aproximativ 0,6% din populaţia Statelor Unite – aproximativ 1,9 milioane de americani – beneficiază de sisteme de apă cu niveluri de fluoruri naturale de 1,5 miligrame sau mai mari.„Constatările din acest raport ridică întrebări cu privire la modul în care aceşti oameni pot fi protejaţi”, a precizat Malin. Asociaţia Americană de Stomatologie, care susţine fluorizarea apei, a criticat acest raport.

Ne puteți urmări și pe Google News