Apă plată sau minerală? Care e sortimentul perfect pentru organism

Apă potabilă. Sursa foto: Pixabay

Este apa plată mai bună pentru dumneavoastră decât apa minerală? Plată sau minerală? Este o întrebare populară în cafenele sau restaurante și, fără îndoială, aveți o preferință. Vă afectează sănătatea? De ce nu ar trebui să renunțați la apa minerală dacă vă plac bulele.

Acest articol compară apa filtrată carbogazoasă cu apa plată. Soda, apa minerală, tonică și aromatizată sunt similare, dar diferite.

Adăugarea dioxidului de carbon la apa purificată creează bule. Se produce acid carbonic, ceea ce face ca apa spumantă să fie mai acidă (pH 3,5) decât apa plată (6,5-8,5).

Care este apa ideală

Organismul nostru se hidratează cel mai bine cu apă. Conform cercetărilor, apa plată și apa minerală hidratează în egală măsură.

Unii cred că apa îmbuteliată este mai sănătoasă. În Australia, apa de la robinet este atent monitorizată. Spre deosebire de apa îmbuteliată, aceasta conține fluor, care îi protejează pe copiii mici de carii.

Preferați întotdeauna apa minerală sau plată în locul băuturilor sau sucurilor îndulcite chimic.Este apa carbogazoasă periculoasă pentru dinți și oase? Nu există nicio dovadă că apa minerală distruge oasele. Băuturile răcoritoare sunt legate de mai multe fracturi datorate obezității.

Apa carbogazoasă este mai acidă decât apa plată, slăbind smalțul dentar. Aceasta este de obicei inofensivă până când este asociată cu zahăr sau citrice, care sunt considerabil mai acide și pot deteriora dinții.

Sursa foto: Pixabay

Îndulcirea poate agrava scrâșnitul dinților dacă o faceți în mod regulat. Apa minerală poate decolora dinții în timpul albirii la domiciliu. Cele mai multe cazuri necesită ca multă apă carbogazoasă să curgă pe lângă dinți în timp pentru a provoca daune. Concepție greșită: consumul de apă la masă împiedică digestia.

Apa poate dilua acidul gastric, care descompune alimentele, dar consumul ei nu pare să facă rău. Sistemul dumneavoastră digestiv se adaptează la consistența mesei.

Unele persoane se confruntă cu probleme stomacale din cauza băuturilor gazoase. Acumularea de gaze provoacă balonare, crampe și durere. Pentru cei care suferă de vezică hiperactivă, aciditatea poate înrăutăți sistemul urinar.

„Zumzetul” de bule al apei gazoase dispare odată cu consumul repetat.

Apă rece mai greu de digerat? Alegeți apă plată sau minerală? Cum rămâne cu temperatura? Puține cercetări compară efectele consumului de apă rece cu cele ale consumului de apă la temperatura camerei. Apa mai rece (la 2°C) poate diminua digestia și crea spasme stomacale. Apa rece poate restrânge vasele de sânge.

Alte cercetări sugerează că consumul de apă rece poate spori temporar metabolismul, deoarece organismul trebuie să folosească energie pentru a o încălzi. Acest efect este neglijabil și este puțin probabil să determine scăderea în greutate.

Care apă câștigă?

În general, apa este importantă, ne hidratează și are mai multe beneficii pentru sănătate. Apa, carbogazoasă sau nu, este întotdeauna cea mai sănătoasă băutură. Dacă vă îngrijorează smalțul dinților, beți apă plată după ce faceți scântei. Aceasta clătește dinții și restabilește aciditatea gurii.

sursa: medicalxpress.com