Vestea cu care vine Virgil Popescu vizează toate companiile ce creează locuri de muncă, dar pe care le și păstrează timp de șase luni, scrie Agerpres.

„Eu aş vedea o situaţie de genul acesta: dacă am da un bonus companiilor care angajează salariaţi şi îi ţin 6 luni de zile, atunci aş vedea cu adevărat o măsură stimulativă de acest tip.

Bugetul de stat are, sigur, capacitatea să ofere şi bonusuri, pentru că trebuie repornită economia. Eu tot timpul am spus că în perioada ascendentă a crizei nu luăm măsuri de repornire a economiei. În perioada de scădere a pandemiei, atunci vom porni economia, şi o să vedeţi şi în următoarele săptămâni măsurile de relansare. Aceasta este o măsură de relansare, este o măsură activă”, a declarat Virgil Popescu.

În același timp, acesta critică companiile care au încasat șomaj tehnic prin inițiativa parlamentară lansată de Opoziție.

„Este evident că ajutorul a fost dat salariaţilor, prin intermediul companiilor, dar a fost dat salariaţilor, oamenilor, pentru a putea trece peste această perioadă. Indirect companiilor, a căror activitate a fost blocată, a fost închisă total sau parţial.

Mi se pare absurd să vii în Parlament, într-o procedură de urgenţă votată în două zile, să spui că nu e bine aşa, „hai să obligăm companiile ai căror salariaţi au fost ajutaţi de stat să îi mai ţină şase luni de zile”.

Mi se pare greşită interpretarea, greşit modul de gândire al celor care au modificat acest lucru. Măsura va crea probleme salariaţilor”, a apreciat Virgil Popescu.