Evenimentul Zilei > International > Anunţul APOCALIPTIC al unui ANALIST MILITAR: „Serviciile britanice aveau informaţii despre ATENTATUL de la LONDRA!“
Anunţul APOCALIPTIC al unui ANALIST MILITAR: „Serviciile britanice aveau informaţii despre ATENTATUL de la LONDRA!“

Anunţul APOCALIPTIC al unui ANALIST MILITAR: „Serviciile britanice aveau informaţii despre ATENTATUL de la LONDRA!“

Atentatele de la Londra poartă amprenta ISIS şi au fost orchestrate de aşa numiţii lupii singuratici coordonaţi între ei.

Creierul acţiunii este însă Iranul care recent a pus pe lista neagra a politicii sale externe SUA, Marea Britanie şi Israel ca reprezentând duşmanii săi în dosarul nuclear. Este vorba de aripa iraniană a ISIS, cea mai dură, capabilă să penetreze sisteme puternice de securitate.

Mai mult decât atât, această acţiune este o răzbunare pentru interdicţia instituită de SUA, Canada şi Marea Britanie privind dreptul de a folosi aparatură electronică, pe rutele aeriene, implicând ţări musulmane printre care şi Iranul. „A fost o mână samavolnică menită să testeze securitatea şi, în acelali timp, să lanseze un mesaj de descurajare ale noilor măsuri antiteroriste după deviza nu ne lăsăm…intimidaţi“, este de părere Sebastian Sârbu, analist militar.
 

„Marea Britanie reprezintă o ţintă pentru terorismul mulsuman“

Serviciile britanice aveau informaţii despre acest atentat, dar nu au acţionat în direcţia prevenirii. Practic a existat o breţă de comunicare operativă, în timp util, între serviciile de securitate şi autorităţile britanice. „Este clar că premierul britanic Theresa May nu controlează serviciul britanic MI6 a cărei conducere trebuia demisă, deoarece a rămas tributară administraţiei premierului David Cameron aducând deservicii pe axa Washington – Londra în domeniul intelligence-ului strategic, dacă este să ne referim numai la recentul scandal de spionare a preşedintelui american Donald Trump de către serviciile britanice“, declară Sârbu. Trebuie subliniat că Marea Britanie este o ţară multiculturală, care din acest motiv reprezintă o ţintă pentru terorismul musulman.

„Este posibil în perioada următoare să asistăm şi la alte asemenea atentate, printre ţările vizate numărându-se SUA, Canada şi Israel“, a declarat analistul militar Sebastian Sârbu, vicepreşedinte al Academiei Naţionale de Securitate şi Organizarea Apărării, Special Advisor – Helsinki Think Tank.