Ministrul Muncii Violeta Alexandru nu are vești bune pentru părinți și copii. Deși nici cei 300 de lei, suma la care s-ar majora alocația conform programului, nu e nici ea una care să acopere o mare parte din cheltuielile pe care le are un copil, tot ar fi fost mai bine decât 150 de lei, cât este în prezent.

Părinții sunt cu nervii întinși la maxim din cauza actestui ping-pong din guvernul PNL în ceea ce privește ultimele incidente care îi vizează pe micuți: cazurile copiilor intoxicați în scoli, clasa zero care este tot mai contestată și acum lipsa unei măriri așteptate și normale.

Invocând din nou lipsa banilor, Ministrul Muncii a anunțat, miercuri, că alocațiile vor creşte abia la prima rectificare bugetară pe care o va face Guvernul în acest an, asta însemnând că executivul a amânat majorarea până la 1 august.

“Alocaţiile se vor mări, cu siguranţă, dar nu există aceste sume în buget acum. Ele vor fi prinse la rectificarea bugetară”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la un post de televiziune.