Evenimentul Zilei > Politica > Anunț oficial despre majorarea alocațiilor. Copiii românilor nu sunt o prioritate
Anunț oficial despre majorarea alocațiilor. Copiii românilor nu sunt o prioritate

Anunț oficial despre majorarea alocațiilor. Copiii românilor nu sunt o prioritate

Părinții care mai sperau să primească o alocație decentă pentru copiii lor vor suferi, din nou o dezamăgire. Programulde creștere al alocațiilor se scufundă, iar amânările vin una după alta.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru nu are vești bune pentru părinți și copii. Deși nici cei 300 de lei, suma la care s-ar majora alocația conform programului, nu e nici ea una care să acopere o mare parte din cheltuielile pe care le are un copil, tot ar fi fost mai bine decât 150 de lei, cât este în prezent.

Părinții sunt cu nervii întinși la maxim din cauza actestui ping-pong din guvernul PNL în ceea ce privește ultimele incidente care îi vizează pe micuți: cazurile copiilor intoxicați în scoli, clasa zero care este tot mai contestată și acum lipsa unei măriri așteptate și normale.

Invocând din nou lipsa banilor, Ministrul Muncii a anunțat, miercuri, că alocațiile vor creşte abia la prima rectificare bugetară pe care o va face Guvernul în acest an, asta însemnând că executivul a amânat majorarea până la 1 august.

„Alocaţiile se vor mări, cu siguranţă, dar nu există aceste sume în buget acum. Ele vor fi prinse la rectificarea bugetară”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la un post de televiziune.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.