Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunţ oficial despre al doilea val. Unde e riscul de infectare „deosebit de mare”?
Anunţ oficial despre al doilea val. Unde e riscul de infectare „deosebit de mare”?

Anunţ oficial despre al doilea val. Unde e riscul de infectare „deosebit de mare”?

În plină pandemie de coronavirus, riscul izbucnirii unui al doilea val este destul de însemnat conform ministrului german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Acesta crede totuşi că Germania poate preveni un al doilea val de cazuri de infectare cu noul coronavirus în toamnă doar dacă oamenii rămân vigilenţi.

Jens Spahn înţelege foarte bine dorinţa revenirii la normal, mai ales în perioada sezonului de concedii estivale, dar a precizat că „ameninţarea este reală”.

În cadrul unei conferinţe de presă, el a completat că este important ca cetăţenii din Germania să rămână vigilenţi în timpul călătoriilor în străinătate.

Mai mult, el a subliniat că este extrem de îngrijorat după difuzarea imaginilor care prezintă turişti germani care petrec la Mallorca şi ignoră regulile de distanţare.

„Am înţeles nerăbdarea, dar acolo unde sunt petreceri, riscul de infectare este deosebit de mare. Ameninţarea unui al doilea val este reală”, a spus Spahn.

În aceste condiţii, temerile ministrului Sănătăţii cu privire mai ales la o creştere a numărului de cazuri noi în Germania la revenirea turiştilor sunt întemeiate.

„Trebuie să încercăm acum în sezonul de concedii, să prevenim infecţiile. Nu trebuie să ne aşteptăm în mod automat la un al doilea val în toamnă şi iarnă.

Împreună, ca societate, putem preveni acest lucru, aşa cum am mai făcut-o înainte: întrerupând valul şi ţinând pandemia sub control”, a precizat Jens Spahn într-un mesaj pentru conaţionali.

Ulterior, el a adăugat că peste 15,5 milioane de utilizatori şi-au instalat aplicaţia de avertizare pentru coronavirus din Germania.

În acelaşi timp, 500.000 de persoane au fost testate pentru COVID-19 săptămâna trecută, acesta fiind cel mai mare număr de la începutul crizei cu privire la subiect.

Germanii reprezintă 27% dintre turiştii din Insulele Baleare, în care turismul contribuie cu 35% la produsul intern brut (PIB), notează AFP, citată de Agerpres.

Germania a înregistrat luni 198.963 de cazuri oficiale de infecţii cu noul coronavirus (n.r. +159 în 24 de ore) şi 9.064 de decese (+1), conform datelor puse la dispoziţie de Institutul Robert Koch.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: