Reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) au contactat factori din conducerea Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) după ce, în ultima perioadă, au fost primite, din partea membrilor de sindicat, mai multe semnale referitoare la diverse informații negative, legate de acordarea drepturilor salariale și de modificare a legii pensiilor, care au generat o serie de temeri în rândul polițiștilor.

În urma discuțiilor cu factorii de decizie din MAI, reprezentanții SNAP au transmis:

„La nivelul ministerului, există în prezent fondurile necesare pentru acordarea drepturilor salariale integral, pe luna în curs. Cât privește norma de hrană, aceasta va fi acordată retroactiv de la 01.01.2019, conform ordonanței 114/2018 modificată, proiect legislativ ce se află la Camera Deputaților – for decizional și va fi pusă pe ordinea de zi la prima întrunire.

Referitor la legea pensiilor, au existat și există mai multe proiecte de modificare dar, având în vedere că ultimele schimbări au fost în defavoarea polițiștilor, organizația noastră nu va accepta sub nicio formă alte proiecte în urma cărora oamenii să aibă de pierdut.

Dacă ne raportăm la orice exemplu din țările civilizate, vedem că un polițist care a lucrat 25 de ani în operativ, poate să se pensioneze, beneficiind de toate drepturile.
Considerăm că cei care cred că ar trebui majorată vârsta de pensionare, nu au habar de ce înseamnă adevărata muncă de poliție, în stradă, în ture, cu toate riscurile și stresul aferent și mai ales care este speranța de viață a unui polițist sau polițist de frontieră”.