Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Un SPITAL din Constanța va intra în CARANTINĂ! Vezi de ce
Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Un SPITAL din Constanța va intra în CARANTINĂ! Vezi de ce

Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Un SPITAL din Constanța va intra în CARANTINĂ! Vezi de ce

Începând de vineri, Spitalul Județean Constanța va intra în carantină, după ce 16 constănțeni s-au îmbolnăvit cu gripă, respectivă infecții respiratorii. S-a decis interzicerea accesului vizitatorilor în spital.

”Având în vedere adresa Ministerului Sănătății nr. 9186 din 11.02.2016, transmisă de Direcția de Sănătate Publică, prin care suntem informați despre creșterea numărului de infecții acute respiratorii și gripă, se recomandă să luăm urgent toate măsurile necesare în vederea limitării contagiozitatii, începând cu data de 12 februarie se instituie carantina la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța. Pentru a proteja pacienții internați, se interzice accesul vizitatorilor în spital pe toată perioada carantinei”, arată comunicatul de presă al Spitalul Clinic Județean Constanța, potrivit reporterntv.net.

16 persoane din Constanța s-au îmbolnăvit cu gripă în sezonul 2015-2016. Astfel, județul Constanța ocupă locul doi pe țară, după Capitala. În București s-au îmbolnăvit, în același interval, 132 de persoane.

În prima săptămâna din luna februarie, 8 persoane au murit.