Evenimentul Zilei > International > Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru EUROPENI: JIHADIŞTII au celule CLANDESTINE ascunse pe bătrânul CONTINENT
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru EUROPENI: JIHADIŞTII au celule CLANDESTINE ascunse pe bătrânul CONTINENT

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru EUROPENI: JIHADIŞTII au celule CLANDESTINE ascunse pe bătrânul CONTINENT

Extremiştii Statului Islamic au mai multe celule secrete ascunse pe continentul European decât se credea. Anunţul a fost făcut chiar de şeful seriviciului de spionaj din Statele Unite ale Americii, James Clapper.

Clapper a declarat că grupările teroriste au, în Europa, celule clandestine similare celor care au organizat atacurile de la Paris şi Bruxelles şi susţine că serviciile secrete din SUA au depistat prezenţa unor astfel de organizaţii în Germania, Anglia şi Italia, potrivit sofrep.com.

„Aceasta este o preocupare pentru aliaţii noştri europeni. Vă asigur că facem tot ce putem să împărăşim informaţiile cu ei”, spune James Clapper.

Serviciile secrete au început să distribuie mai multe informaţii între ele. Totodată, unii critici susţin că după atentatele din capitala Belgiei din luna martie a acestui an, autorităţile nu erau pregătite să înfrunte o asemenea ameninţare venită din partea ISIS.

Oficialii în securitate au reuşit să prevină alte atacuri teroriste după atacurile de la Paris şi Bruxelles, arestând mai multe persoane despre care se crede că au legături cu ISIS.

Oficialii americani şi europeni avertizează că atacurile islamiştilor sunt parte a unei campanii de a inflama spritele în Europa. Astfel, conflictul ar porni departe de califatul auto-proclamat al ISIS din Orientul Mijlociu.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: