Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat, astăzi, că pensiile ar putea fi plătite în luna aprilie înaintea Sărbătorilor de Paște. Ministrul a spus că există fonduri pentru achitarea acestor obligații financiare, dar și pentru prestațiile sociale.

„Încercăm o variantă în funcţie, în schimb, de mai mulţi factori, parte dintre ei au legătură cu încasările în buget, dar facem toate eforturile să aducem pensiile pensionarilor chiar mai devreme decât data obişnuită pentru luna aprilie, pentru luna de sărbători pascale. Categoric da, sunt fonduri în buget pentru plata pensiilor şi a prestaţiilor sociale, încercăm ca ele să ajungă până în Paşte (n.r. – 19 aprilie) la toţi pensionarii, ca să aibă o minimă linişte pentru a-şi petrece sărbătorile.

În legătură cu prestaţiile sociale, sunt prevăzuţi bani în buget pentru plata acestora. E o perioadă foarte grea pentru toate aceste categorii şi suntem responsabili cu privire la acoperirea plăţii, pentru a ne respecta obligaţiile.

O parte din fondurile pe care noi le capacităm acum vin şi din partea Comisiei Europene: în paralel cu efortul naţional, ministrul Fondurilor Europene este într-o continuă legătură cu reprezentanţii Comisiei, pentru a beneficia prompt şi de sprijinul pe care Comisia Europeană îl acordă tuturor statelor membre, inclusiv României”, a spus Violeta Alexandru la Digi FM.