Evenimentul Zilei > Politica > ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ. Ce s-a întâmplat cu LEGEA SALARIZĂRII
ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ. Ce s-a întâmplat cu LEGEA SALARIZĂRII

ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ. Ce s-a întâmplat cu LEGEA SALARIZĂRII

Proiectul legii salarizării unitare a fost înregistrat luni la Senat, după o întârziere de două săptămâni de când a fost făcut anunțul inițial de către liderul PSD, Liviu Dragnea.

Proiectul de lege a fost semnat 205 parlamentari PSD şi ALDE, cei care deschid lista fiind liderul PSD Liviu Dragnea, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect, care a fost depus de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. 

La finalul şedinţei grupului senatorilor PSD de luni, Lia Olguța Vasilescu spunea că parlamentarii au depus mai multe amendamente la acest proiect de act normativ, dar acestea "nu modifică sub nicio formă esenţa legii". 

"Au mai fost făcute modificări, dar nu de substanţă, ne-au venit câteva zeci de amendamente de la parlamentari. Ne-am mai uitat peste ele, la unele am considerat că nu modifică sub nicio formă esenţa legii. (…) La nivel de coeficienţi nu am mai lucrat", a spus ministrul Muncii.

În legătură cu criticile liberalilor conform cărora nu există un algoritm de calcul al salariului minim, Vasilescu a susţinut că acesta există, iar cei de la PNL nu au citit proiectul. 

"Există un algoritm foarte clar de calcul. M-am uitat şi eu la foarte multe dintre lucrurile pe care le-au reproşat în dezbaterea publică. Mi-am dat seama că nici măcar nu au citit legea şi probabil când va veni în Parlament şi vor avea ocazia să o dezbată vor fi obligaţi să o şi citească", a xplicat Lia Olguța Vasilescu. 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: