Anunţ de ultimă oră! Când se va distribui vaccinul antigripal

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că achiziţia dozelor de vaccin antigripal pentru acest an se va realiza pe 9 septembrie.

Începând cu 15 septembrie sau 1 octombrie va demara campania de vaccinare propriu-zisă
Tătaru: Pe 9 septembrie noi avem achiziţionarea vaccinurilor pentru gripă, iar după 15 septembrie, hai să spunem 1 octombrie,  ar trebui să avem şi începutul acestui, eu ştiu, sezon de vaccinare antigripală. Să se vaccineze persoanele cu risc, copiii, cei care lucrează în instituţii direct cu persoane, cum ar fi în învăţământ, cum ar fi în spitale.  Noi discutam foarte mult în această vară de prezenţa acestui vaccin şi vaccinarea antigripală. (...) Avem în acest moment în intenţie acest lucru, urmând ca din a doua jumătate a lunii septembrie, cel mai sigur începutul lui octombrie, să avem şi aceste vaccinări, a spus Nelu Tătaru.

Ce spune ministrul Sănătăţii despre Legea vaccinării

Ministrul Tătaru  a vorbit şi legea vaccinării: După cum aţi putut vedea, sunt dezbateri destul de aprinse în Parlament şi atunci nu ne rămâne decât să aşteptăm ca această rezolvare să o vedem în Parlament. Din discuţiile mele cu Comisiile de sănătate din Cameră şi Senat este o prioritate, dar acolo avem Birouri permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor care decid aprobarea ordinii de zi, a adăugat Tătaru.

3 milioane de doze de vaccin pentru sezonul de gripă

Totodata, trebuie pregătit sesonul de gripă din toamna acestui an și luate toate măsurile de protecție. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3.000.000 de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În acest context, Ministerul Sănătății a achiziționat deja dozele necesare pentru vaccinarea antigripală a copiilor cu vârste intre 6 luni si 5 ani, fiind semnat primul contract de vaccin gripal tetravalent pentru aceasta categorie de  vârstă.

Vaccinurile reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de prevenție împotriva bolilor infecțioase, care contribuie la salvarea a 2-3 milioane de vieți anual, la nivel global, se aratăîn comunicatul ministerului. Datorită vaccinurilor boli precum variola sau poliomielita au dispărut și multe dintre bolile infecțioase, cândva fatale, iar gripa, astăzi nu mai reprezintă o amenințare, notează Agerpes.