Evenimentul Zilei > Politica > Anunț de ultim moment. PSD votează alături de PNL
Anunț de ultim moment. PSD votează alături de PNL

Anunț de ultim moment. PSD votează alături de PNL

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a anunțat luni că social-democrații vor susține abrogarea pensiilor speciale.

Astfel, Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să susţină orice propunere a oricărui partid politic pentru abrogarea pensiilor speciale din România, a declarat luni vicepreşedintele Gabriel Zetea în conducerea colectivă interimară a PSD.

„Biroul Permanent Naţional a decis, prin vot, ca PSD să nu susţină în continuare pensiile speciale şi că vom vota orice propunere a oricărui partid politic pentru abrogarea pensiilor speciale din România. Vom demonstra acest lucru prin vot, inclusiv în această săptămână, am înţeles că vor fi în cadrul comisiilor parlamentare de specialitate discuţii pentru anumite propuneri legislative, iar PSD va vota pentru.

Sunt în discuţii în această perioadă pensiile militare, pensiile de serviciu, care nu vor fi afectate, nu vor fi abrogate şi PSD va susţine aceste propuneri”, a afirmat Zetea la Palatul Parlamentului, informează Antena3.

Premierul Ludovic Orban a declarat, referitor la proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale, că singura excepţie, în acest caz, vizează pensiile de serviciu ale militarilor, nu şi pensiile magistraţilor. În Parlament sunt două propuneri de eliminare a pensiilor speciale.