„Continuăm. Simpsonii nu vor mai avea actori albi pentru a asigura vocea personajelor care nu sunt albe” , au spus studiourile Fox într-un comunicat de presă. Un anunț care vine după decizii similare de la Netflix („Big Mouth”) sau Apple TV + („Central Park”).

Anunţul se referă în special la un personaj din serialul lansat în 1989, Apu Nahasapeemapetilon, un amerindian a cărui voce era asigurată de actorul alb Hank Azaria. În ianuarie, actorul a anunţat că, de comun acord cu echipa de producţie, va renunţa la acest personaj acuzat că transmite stereotipuri rasiste.

Decizia se va referi şi la personajul Dr Hibbert, un bărbat de culoare dublat de actorul alb Harry Shearer care îşi împrumută de asemenea vocea multor altor personaje din serie (Mr. Burns şeful lui Homer Simpson, vecinul său Ned Flanders, directorul Skinner …).

Mike Henry, un actor alb care dublează vocea personajului de culoare Cleveland Brown în „Family Guy”, o altă serie produsă de studiourile Fox, a anunţat pe Twitter că „a renunţat la acest rol”.

Aceste anunţuri survin după decizii similare din partea Netflix („Big Mouth”) sau Apple TV + („Central Park”), ca urmare a valului de proteste „Black Lives Matter”, care s-a extins şi în zona divertismentului, după moartea americanului de culoare George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei americane pe 25 mai.

Mike Henry, un actor alb care interpretează personajul de culoare al lui Cleveland Brown în „The Griffins” ( „Family Guy” în versiunea originală), o altă serie produsă de Fox, pentru partea sa a anunțat pe Twitter că „a renunțat la acest rol” .

„A fost o onoare să joc Cleveland în Family Guy timp de douăzeci de ani. Îmi place acest personaj, dar oamenii de culoare ar trebui să joace în rolurile culorii lor”, explică el, potrivit ouest-france.