Anul Nou care n-a fost, succes în box office. A debutat pe primul loc

Anul Nou care n-a fost. Sursă foto: facebook.com/ANCNF.filmul

„Anul Nou care n-a fost” a debutat cu succes în primul weekend de la lansare. Lungmetrajul ocupă primul loc în box office.

Succes în box office pentru „Anul Nou care n-a fost”

„Ne bucurăm că spectatorii au ales să vină la cinema în număr mare să vadă filmul românesc scris, regizat şi produs de Bogdan Mureşanu, care ne-a impresionat profund şi pe care îl recomandăm tuturor, din toată inima. Premiile obţinute până acum, cronicile internaţionale pozitive şi reacţiile frumoase primite de la publicul românesc, precum şi selecţiile în festivaluri internaţionale completează aplauzele meritate de întreaga echipă care a contribuit la realizarea acestei producţii impresionante”, spune Andreea Zidaru, General Manager Forum Film.

Lungmetrajul „Anul Nou care n-a fost”, distribuit de Forum Film, s-a clasat pe prima poziție în box office-ul românesc, cu încasări de peste 545.000 de lei în weekendul premierei, potrivit datelor furnizate de Cinemagia.

Pe lângă cele patru premii câștigate la Festivalul Internațional de Film de la Veneția – Cel mai bun film al secțiunii Orizzonti, Premiul FIPRESCI pentru Cel mai bun film, Premiul Bisato d'Oro 2024 pentru Cel mai bun scenariu și mențiunea specială pentru imagine „Valentina Pedicini” acordată directoarei de imagine Boróka Biró – filmul a primit la București și Premiul Special al Juriului în cadrul Bucharest International Film Festival, consolidându-și astfel recunoașterea și pe scena cinematografiei românești.

Anul Nou care n-a fost. Sursă foto: facebook.com/ANCNF.filmul

Spectatorii din România pot viziona filmul în peste 80 de cinematografe din 42 oraşe.

Filmul „Anul Nou care n-a fost” face parte din oferta cinematografelor Cinema City, Cineplexx, Happy Cinema, Inspire Cinema, Cinema One, Movieplex & Hollywood Multiplex, Palace Oradea, Cityplex și RADEF. Acesta poate fi vizionat și în cinematografe de artă precum Elvire Popesco și Cinemax Veranda din București, Unirea din Botoșani, Victoria și Arta din Cluj-Napoca sau Ateneu din Iași, printre multe altele din întreaga țară.

În plus, filmul va fi disponibil și în cinematografe din Chișinău, precum Cineplex Mall, Loteanu și Happy Cinema. Echipa filmului va fi prezentă la Brașov pe 5 și 6 octombrie, la Centrul Cultural Reduta și Cinema City, iar în Sibiu, proiecția va avea loc pe 9 octombrie la Centrul Cultural Ion Besoiu, în cadrul ESTE Film Festival.

Pe 13 octombrie, la Cinema Ateneu din Iași va avea loc o proiecție specială, înainte de a călători la festivaluri internaționale. Filmul este eligibil pentru premiile Academiei Europene de Film și va fi prezentat la evenimente de prestigiu precum Festivalul Internațional de Film de la Vancouver, Festivalul Internațional de la Zurich și B3 Festival of the Moving Image din Frankfurt, revenind ulterior în Italia la festivalul „Venezia a Napoli. Il Cinema Esteso”.

Cine face parte din distribuția filmului „Anul Nou care n-a fost”

În noul film, din distribuţie fac parte actori cunoscuţi precum Adrian Văncică, Iulian Postelnicu, Emilia Dobrin şi Mihai Călin, dar şi nume consacrate ca Nicoleta Hâncu, Andrei Miercure, Manuela Hărăbor, Ioana Flora şi Ada Galeş. De asemenea, filmul îi reuneşte pe Victoria Raileanu, Elvira Deatcu, Marian Râlea, Vasile Muraru, Ion Sapdaru şi Mircea Andreescu. Printre alte figuri remarcabile se numără Radu Gabriel, Vlad Ionuţ Popescu, Theodor Şoptelea şi Răzvan Vasilescu, alături de mulţi alţi actori.

Imaginea filmului a fost realizată de Boróka Biró şi Tudor Platon, în timp ce Vanja Kovacevic şi Mircea Lăcătuş s-au ocupat de montaj. Echipa tehnică include pe Alex Dragomir şi Iolanda Gârleanu la sunet, cu Sebastian Zsemlye responsabil de montaj, design şi mixaj sunet, realizat la Raza Studio. Iulia şi Victor Fulicea au fost scenografi, iar Dana Anghel, Iulia Roşeanu şi Domnica Bodogan s-au ocupat de costume, machiaj şi coafură. Viorica Capdefier a fost responsabilă de casting.