"Este evident că luna martie, mai ales după data de 20, îi aduce acestui lider astenii de primăvară, care atunci îl făceau pacifist şi vroia soldaţii acasă, iar acum vrea să plece la război", a spus Băsescu, la finalul şedinţei CSAT.

CITEŞTE AICI SCRISOAREA LA CARE FACE REFERIRE TRAIAN BĂSESCU
"Dacă vrea, poate să plece la război, dar singur. În ceea ce priveşte forţele armate ale României, ele vor pleca atunci când trebuie, acolo unde trebuie şi în limitele posibilităţilor pe care Armata României le are de a acţiona sub mandatele Consiliului de Securitate sau sub mandat NATO. România rămâne un susţinător al ideii că operaţiunile militare trebuie să se desfăşoare nu numai sub mandate al Consiliului de Securitate, dar şi sub mandate NATO, exact pentru că asta ne ajută pentru solidaritate", a conchis Băsescu.
Șeful statului i-a criticat și pe "analiștii" care la TV susțin că intervenția coaliției internaționale are în vedere obținerea de petrol. "O astfel de motivație nu există. Marii beneficiari de petrol sunt exact aceste țări: Italia, Franța. Deci nu e nevoie de un război pentru a obține ceea ce deja au. Intervenția a fost pentru protejarea populației împotriva unui lider care omoară propria lui populație", a spus Traian Băsescu.
Citiţi şi:

  • EDITORIALUL EVZ: De ce nu se grăbeşte Băsescu la război