În mijlocul negocierilor cu PSD, liderul liberal şi-a nuanţat declaraţiile vehemente pe care le făcea în urmă cu câteva luni când nu era dispus să renunţe la reducerea cotei unice.
"Şi reprezentanţii PSD în dezbaterea publică au înţeles, cum am înţeles şi noi, liberalii, că din cota unică nu trebuie făcut un soi de fetiş electoral. Ceea ce e important să înțelegem şi unii şi alţii este că nu putem mişca din loc economia românească decât cu o legislaţie fiscală încurajatoare, decât cu o fiscalitate cât mai redusă posibil în mod raţional, şi decât cu o fiscalitate care să încurajeze crearea de noi locuri de muncă. Dacă suntem de acord că economia nu se regenerează, nu se stimulează nici cu lozinci, nici cu obsesii sau forme închipuite de justiţie socială, atunci va fi foarte bine", a spus Antonescu.
Liberalii şi social-democraţii au viziuni diferite asupra impozitării. În timp ce PSD susţine cota progresivă de impozitare, PNL vrea cotă unică redusă. Astfel, în negocierile pentru încheierea unei alianţe, cele două partide trebuie să se pune de acord asupra măsurilor de impozitare, pe care le-ar putea aplica dacă ajung la guvernare.
"Eu, personal, da, susţin cota unică, însă la nivelul acestei alianţe, dacă ea se va realiza, există oameni cu competenţă economică, în domeniul financiar (…) la toate cele trei partide care vor găsi formula pe care o vom prezenta foarte clar", a mai spus Antonescu.