Antonescu îl grăbeşte pe Ponta cu premierul guvernului de criză

Antonescu îl grăbeşte pe Ponta cu premierul guvernului de criză

Preşedintele PNL Crin Antonescu consideră că opoziţia ar trebui să se pună de acord asupra componenţei guvernului de criză şi a premierului, înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură. Şeful liberalilor pledează în continuare pentru un independent la şefia unui posibil cabinet post-Boc şi îl exclude dintre variante pe Victor Ponta.

"Sunt mandatat de Consiliul Naţional Executiv al PNL să prezint colegilor din opoziţie propuneri pentru primul-ministru. Avem câteva variante, cel puţin trei. Nu le fac publice în acest moment, din eleganţă faţă de partenerii din opoziţie. Este vorba despre personalităţi independente, de personalităţi recunoscute, cu prestigiu profesional, cu prestigiu public, adică ceea ce ar putea să conducă un guvern de criză, în perioadă de criză", a declarat astăzi Antonescu, citat de Agerpres. El a adăugat este important ca opoziţia să stabilească, până în momentul dezbaterii moţiunii de cenzură, structura guvernului alternativ şi să stabilească cine va deţine funcţia de prim-ministru.

Întrebat dacă ar accepta ca liderul PSD, Victor Ponta, sau prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu să fie nominalizaţi pentru funcţia de premier,  Antonescu a răspuns că nu, însă nu a respins varianta ca primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, să fie avansată în cadrul discuţiilor la nivelul opoziţiei.

"Nu am accepta varianta Victor Ponta, nici varianta Florin Georgescu. Klaus Iohannis este o variantă care intră în calcul, fără nicio îndoială. Nu avem niciun motiv să renunţăm la această propunere. Dacă cineva are motive să o respingă, să ne-o spună", a spus Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News