"În PNL a existat întotdeauna o divergenţă de păreri, există şi acum. Pot să nu mă înţeleg şi nu mă înţeleg nici cu domnul Tăriceanu, nici cu domnul Stroe uneori, nici cu domnul Quintus uneori, dar n-am să accept niciodată – şi o spun în calitate de preşedinte al PNL, adică în calitate de om care n-am făcut parte niciodată din Internaţionala Socialistă şi n-o să fac – Traian Băsescu nu e nici pe departe calificat să spună cine e de dreapta şi cine nu e de dreapta, n-are niciun fel de temei politic moral să spună inclusiv despre Quintus, Tăriceanu sau Stroe că sunt de stânga", a spus liderul PNL.  
Președintele liberalilor a mai spus că "Traian Băsescu a devenit și este inamicul PNL, pentru că a devenit și acționat în repetate rânduri ca inamic al democrației".
Crin Antonescu a mai afirmat că politicienii nominalizaţi de Traian Băsescu au servit de 20 de ani valorile liberale şi valorile democratice şi pe cele de dreapta.

"Le-am servit, în vreme ce alţii dirijau trenuri ca să vină în Piaţa Universităţii, le-am servit, în vreme ce alţii care azi dau certificate de dreapta erau membri fruntaşi ai Internaţionalei Socialiste, le-am servit, în vreme ce, foarte recent, domnul Băsescu, de exemplu, zis preşedinte de dreapta, încerca într-un discurs populist, demagogic, să considere că ideea de partid şi de pluralism politic este nocivă, să considere şi să inducă cetăţenilor României ideea că Parlamentul ca instituţie este răul acestei ţări şi este răul democraţiei", a mai spus liderul PNL.