"Şi eu, şi Victor Ponta avem în agendă, urmează să fie fixate datele, întâlniri la un nivel politic cât mai înalt cu responsabili politici europeni şi poate nu numai. Nu numai pentru că ne pregătim să guvernăm şi avem nevoie de aceste contacte, dar şi pentru că una din problemele care se pun este că Europa, SUA trebuie să ştie exact ce se întâmplă în România", a declarat Crin Antonescu, aseară la Antena 3. Președintele PNL a acuzat actuala putere că a "intoxicat" forurile europene şi a ţinut "un monopol" al comunicării.
Ce vrea să le ceară americanilor: să spună că şi Băsescu e ca Viktor Orban

Crin Antonescu a mai afirmat că vrea să-i "contacteze" pe americani pentru a reclama “dictatura" lui Traian Băsescu care ar fi la fel de “periculoasă" şi “ameninţătoare" ca ce a lui Viktor Orban în Ungaria. Întrebat dacă va solicita "liderilor importanţi ai lumii" să tragă un semnal de alarmă în privinţa "abuzurilor" din România aşa cum a făcut-o Hilary Clinton în scrisoarea către Viktor Orban, Antonescu a răspuns afirmativ. "Da, pentru că ceea ce se petrece în România nu e cu nimic mai prejos, mai periculos, mai ameninţător decât ceea ce se întâmplă în Ungaria", a spus preşedintele PNL.
În SUA, după Băsescu, Vanghelie și Geoană 
Și Victor Ponta a vorbi despre demersurile pe care le face pentru ca, împreună Antonescu, să ajungă în America.
După ce președintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu Barack Obama, în septembrie 2011, liderii USL au încercat și ei să obțină o vizită în SUA. 
Viorel Hrebenciuc a fost desemnat de Ponta să aranjeze plecarea la Washington.
Când în octombrie 2011 Mircea Geoană, în calitate de președinte al Senatului, a plecat la Washington, Victor Ponta și-a exprimat iritarea că a nu a cerut voie de la partid. Ponta a dezvăluit că însuși Crin Antonescu i-a reclamat plecarea lui geoană în SUA, prezidențiabilul USL arătându-se "deranjat". Printre motivele invocate de Ponta pentru excluderea lui Geoană din PSD și, ulterior, pentru revocarea din fruntea Senatului, a fost si vizita lui Geoană în SUA.â
CITIȚI ȘI:

  • Victor Ponta, gelos pe vizita lui Mircea Geoană în SUA: Şi eu merg în America!
  • Hrebenciuc, trimis să "combine" vize de SUA pentru Ponta şi Crin
  • Cum a sărit Victor Ponta la Mircea Geoană asmuţit de Crin Antonescu
  • Mircea Geoană: "Merg în America cum merg la Dăbuleni. Nu-mi fac harakiri cu mâna mea. PSD să aibă curajul să o facă