Activitatea Agenției Naționale Antidrog a avut în anul precedent zeci de mii de acțiuni de prevenire a consumului de droguri. De asemenea, polițiștii au monitorizat situația cererii și ofertei în ceea ce privește consumul de substanțe interzise la nivel național.
Polițiști de la Antidrog au organizat în anul precedent 35.000 activități de prevenire a consumului de droguri. Acestea au fost desfășurate la nivel național. Totodată, specialiștii au coordonat aproximativ 42.000 activități de asistență persoanelor consumatoare de droguri.
Agenția Antidrog, zeci de mii de acțiuni de prevenire
Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA) au coordonat numeroase acțiuni se prevenire şi combatere a traficului şi consumului ilicit de droguri. De asemenea, activitatea din 2023 a vizat și măsuri de reducere a cererii şi ofertei de droguri.
Cei de la antidrog au desfășurat în anul precedent în jur de 35.000 activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar și familial
De asemenea, au fost coordonate sesiune de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive. La aceste acțiuni au luat parte peste 760.000 de persoane.
Acțiuni în școli
Printre beneficiari s-au numărat elevi, părinți, asistenți maternali, copii instituționalizați, personal medical, consumatori sau foști consumatori de substanțe interzise.
„Activitățile de prevenire a consumului de droguri, care includ intervenții structurate pentru fiecare categorie de vârstă, s-au realizat în mod unitar, la nivel national, în școală, familie și comunitate.
Ca exemple de bune practici în domeniul prevenirii consumului de droguri, amintim campania-pilot dedicată elevilor claselor a VII-a din București, campania ”Supradoză de visuri spulberate”, campania ”DRIVE CLEAN”, proiectul ”Eu şi copilul meu”, proiectul ”Safe Space”, proiectul SERENITY II. ”, arată un comunicat ANA.
Campanie de informare Antidrog la festivaluri
Specialiștii antidrog au desfășurat activități de informare și în cadrul evenimentelor cu public numeros, precum festivalurile sau concertele. De asemenea, în unele cazuri aceștia au fost prezenți și zilele orașelor sau la diferite competiții sportive.
Totodată, cei de la Antidrog au desfășurat acțiuni și Programul de Asistență Mobilă, pentru persoanele aflate în stare privativă de libertate.
Peste 2679 persoane consumatoare de droguri au beneficiat de informare și îndrumare.