Evenimentul Zilei > Actualitate > Antenele GSM, interzise în localitate
Antenele GSM, interzise în localitate

Antenele GSM, interzise în localitate

Companiile de telefonie mobilă nu pot instala antenele GSM pe teritoriul unei localităţi din Maramureş.

Consiliul Local al comunei Şişeşti a emis, la începutul acestui an, o hotărâre prin care interzice amplasarea antenelor GSM în localitate. Povestea a început în urmă cu un an, când o companie de telefonie mobilă a identificat un loc pentru o antenă la intrarea în satul Cetăţele, din comuna Şişeşti.

Proprietarul terenului a fost de acord cu semnarea unui contract de închiriere a terenului, dar localnicii s-au opus şi au adunat aproape 200 de semnături de protest. Aceasta pare a fi prima decizie de acest fel din ţară. „Noi, de fapt, nu am interzis antenele, dar am dat un regulament conform căruia orice antenă va fi amplasată la cel puţin un kilometru în afara localităţii“, a precizar primarul Gheorghe Bud. Terenul ales de firma de telefonie se află la interferenţa a trei sate dintre cele opt care aparţin comunei.
 
„Am văzut la televizor că prin oraşe sunt pe blocuri antene, dar oamenii se îmbolnăvesc. Eu aş fi vrut să ne întrebe şi pe noi înainte dacă suntem de acord cu antena aia acolo, dar nu au făcut-o. Atunci noi am semnat cu toţii un protest şi l-am înaintat primăriei“, povesteşte Costan Dan, a cărui casă se află în imediata vecinătate a locului respectiv.