Agitație mare în grila Antenei 1, după ce șefii Trustului Intact au anunțat că renunță la emisiuni, dar și la o parte dintre vedete aduse, cu vâlvă, de la ProTV. Conducerea Antenelor a analizat performanțele show-urilor intrate în această tomnă în grilă și a decis că rezultatele nu sunt satisfăcătoare.

Prima emisiune la care Antena 1 a renunțat este „Serviciul Român de Comedie – Fun Factory“. Show-ul, ce va avea ultima difuzare în această seară, de la ora 22.30, la două ore diferență față de ora obișnuită de difuzare, a fost oprit cu doar trei ediții înainte de finalul sezonului. „Vremurile sunt tulburi. E un balamuc ce se întâmplă, peste tot numai formate din afară. Decizia mi s-a părut cam brutală și surprinzătoare. Motivul este legat de performanțe…”, a explicat Toni Grecu pentru EVZ. Măsura bruscă a fost justificată „din rațiuni economice, respectiv restrângerea cheltuielilor stației”.

Dansează printre stele”, pe repede înainte

Deși plănuiau finala showului în perioada Sărbătorilor de iarnă, după o analiză atentă a performanțelor emisiunii de dans, conducerea Antenei 1 a grăbit finalul. „Dansează printre stele”, cu celebra Mona Segall producător, Mihai Petre în juriu și întreaga echipă a lui Edi Stancu în platou, va mai rula doar două ediții. Săptămâna viitoare postul va difuza în aceeași ediție atât semifinala, cât și finala. Surse din televiziune spun că șefii sunt nemulțumiți și de vedete: evoluția modestă a prezentatorilor Lili Sandu și Victor Slav, dar și de Horia Brenciu. „Conform strategiei de programming, săptămâna viitoare, Antena 1 va difuza în aceeași ediție atât semifinala, cât și finala „Dansează printre stele”. Perechea câștigătoare va fi votată de public, premiul cel mare constând în 50.000 de euro”, a încercat un comunicat emis de Antena 1 să explice situația.

Nu vor să renunțe la „Iadul bucătarilor”

Deși „MasterChef” conduce detașat în confruntarea directă cu „Hell’s Kitchen”, emisiunea de pe Pro TV făcând audiență dublă față de „Iadul Bucătarilor”, Antena 1 nu pare să se gândească să renunțe la show-ul ce-i are în juriu pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea. „Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor își va continua difuzarea, ca și până acum, în fiecare luni de la ora 20.30, urmând ca marea finala să aibă loc spre finalul lunii decembrie. Mai mult, sâmbătă, 15 noiembrie, încep preselecțiile în țară pentru cel de-al doilea sezon al show-ului”, se arată în comunicatul Antenei 1.