„Cu zece minute înainte de începerea emisiunii, reprezentanţii Antenei 1 şi cei ai firmei organizatoare, SC Phoenix Games SRL, voiau să dea drumul la joc. Inspectorii de la ANAF şi cei de la Garda Financiară le-au arătat decizia Comisiei de avizare a jocurilor de noroc şi le-au atras atenţia organizatorilor că dacă dau drumul la joc e infracţiune. Bodyguarzii de la intrare s-au contrat cu inspectorii şi nu le-au dat voie să intre. O să depunem plângere împotriva bodyguarzilor pentru obstrucţionarea inspectorilor”, au declarat pentru EVZ surse din cadrul ANAF. În momentul de faţă, Antena 1 difuzează filmul “La bine şi la rău”.
Patronii firmei Phoenix Games au refuzat să semneze decizia de revocare a licenţei
 Radu Chifa şi Petru Rus, cei doi patroni ai firmei SC Phoenix Games SRL, cea care organiza Super Bingo Metropolis la Antena 1, au refuzat, joia trecută, să semneze decizia prin care Comisia de avizare a jocurilor de noroc îi înştiinţa că le-a fost revocată licenţa de joc.
„Cei doi au participat la şedinţa de joi. Le-au fost înregistrate buletinele de identitate la intrare, dar la sfârşitul şedinţei au refuzat să semneze actul prin care luau la cunoştinţă de decizia comisiei. Secretariatul comisiei le-a trimis încă de joi pe e-mail şi pe fax decizia la sediul firmei, dar şi prin aceste metode au refuzat să semneze actul. Astăzi, le-a sosit prin Poşta Română decizia, dar nici aşa nu au ţinut cont de ea. Ei au încercat, probabil, să tragă de timp pentru a putea să dea drumul azi la joc. Inspectorii ANAF şi cei ai Gărzii Financiare au fost în studioul unde urma să se desfăşoare jocul şi le-au atras atenţia organizatorilor că sunt pasibili de o infracţiune dacă dau drumul la joc”, au declarat, pentru EVZ, surse din ANAF.
EVZ a publicat marţi, în exclusivitate, o ancheta în care aducea la cunoştinţa opiniei publice faptul că firma SC Phoenix Games SRL, cea care organiza Super Bingo Metropolis în fiecare duminică la Antena 1, are datorii la bugetul de stat de peste 1,2 milioane de euro. Potrivit legii privind jocurile de noroc, dacă o astfel de firmă nu-şi achită datoria la bugetul de stat în 30 de zile de la termenul scadent, atunci Comisia pentru avizarea jocurilor de noroc poate decide revocarea licenţei de joc. Acest lucru s-a întâmplat joi, când comisia prezidată chiar de ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a decis revocarea licenţei de joc a firmei Phoenix Games.
Patronul firmei: “Toţi jucătorii îşi vor primii banii înapoi”
Radu Chifa, unul dintre acţionarii SC Phoenix Games SRL, a declarat, în exclusivitate pentru EVZ, că toate persoanele care au cumpărat cartoane la bingo pentru jocul de duminică îşi vor primii banii înapoi. “Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Asta e situaţia. Informez toate persoanele care au cumpărat cartoane la bingo că îşi vor primii banii înapoi. Începând de mâine, cei care au jucat trebuie să se prezinte la sediile firmei noastre din toată ţara, pentru a-şi primii banii înapoi”, a afirmat Chifa.
Întrebat despre incidentul din studio, unde bodyguarzii s-ar fi contrat cu inspectorii fiscali, Chifa a precizat: “Nu au fost altercaţii. Noi am vrut să dăm drumul la joc pe responsabilitatea noastră, dar cei de la Antena 1 au refuzat să transmită jocul. Cei de la Antena 1 s-au speriat după ce inspectorii de la ANAF le-au lipit la intrare decizia de joi a Comisiei pentru avizarea jocurilor de noroc. Din contră, inspectorii de la ANAF şi cei de la Garda financiară au făcut presiunii asupra noastră, în platou”, a adăugat patronul de la Bingo Metropolis.