„Oamenii, planeta, prosperitatea sunt cei trei piloni ai președinției italiene a G20, care ne vor ghida către summitul final al liderilor, din octombrie”, spune Conte într-un videoclip, în care deschide președinția G20 și vorbește în fața Colosseumului și pe fundal curg imagini cu frumusețile Italiei.

“Vom lucra pentru o redresare economică mai echitabilă și mai justă, pentru a combate inegalitățile vechi și noi”, spune Conte. Și printre subiecte, enumeră: empowerment (sic!) pentru femei, tranziția energetică, lupta împotriva schimbărilor climatice, digitalizarea, consolidarea sistemului comercial global în baza transparenței și incluziunii.

Italia va depune tot efortul său, deschiderea sa spre dialog, arătând frumusețile sale, istoria sa, capacitatea sa de a planifica viitorul. O vom face, încercând să lăsăm în urmă cu toții împreună pandemia teribilă, care provoacă atâtea suferințe în fiecare parte a lumii”, spune premierul italian.

“Vom lucra pentru a promova instrumente și acțiuni comune care să permită o redresare economică mai echitabilă și mai justă, capabilă să combată inegalitățile vechi și noi. Ne vom concentra pe abilitatea femeilor, vom încuraja adoptarea politicilor de accelerare a tranziției energetice și de combatere a schimbărilor climatice, pentru a lăsa o lume mai verde și mai durabilă celor care vin după noi”, continuă Conte.

“Ne vom consolida colaborarea, pentru a profita de oportunitățile imense pe care ni le oferă digitalizarea, pentru a o face să fie un instrument accesibil tuturor. Vom uni eforturile noastre pentru a consolida sistemul comercial global conform principiilor transparenței și incluziunii. Vom face toate acestea cu un spirit deschis și participativ”, concluzionează Giuseppe Conte.