ANPC a demarat, miercuri dimineaţa, 23 noiembrie, mai multe acţiuni de verificare a mijloacelor de transport în comun ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB). Inspectorii au rămas uimiți de ce au găsit în mijloacele de transport în comun.
Inspectorii Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au demarat controale, începând cu ora 04.00 a zilei de miercuri, 23 noiembrie, la Societatea de Transport București (STB). Au fost evaluate mijloacele de transport în comun din mai multe deopuri de 14 comisari din structura București-Ilfov. De asemenea, ANPC a mai informat că acțiunea este încă în desfășurare.
Primele imagini transmise din timpul controalelor arată că inspectorii ANPC au găsit mijloace de transport murdare și scaune cu capitonajul deteriorat. În plus, unele elemente metalice sunt afectate de rugină. De asemenea, inspectorii ANPC au văzut, din nou, că podelele nu sunt spălate. În același timp, mânerele de susţinere din mijloacele de transport sunt deteriorate.
Protecția consumatorului a găsit scaune rupte și mizerie în mijloacele de transport în comun din București. „Să cureţi 43 de tramvaie cu doar două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenţi”, a declarat preşedintele ANPC Horia Constantinescu. Autoritatea urmează să prezinte în cursul zilei de astăzi concluziile controalelor, notează Digi24.
ANPC a găsit, din nou, nereguli la STB
ANPC a efectuat și în luna mai a acestui an un control în principalele depouri și autobaze ale STB. Și atunci inspectorii au descoperit mizerie în mașinile care urmau să iasă pe traseu. De asemenea, au fost făsite și nereguli tehnice la ultimul control. La ultimul control au fost verificate depourile și autobazele STB de la Victoria, Dudești, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan.
Mai mult decât atât, inspectorii autorității au decis atunci să fie oprite de la a intra pe traseu mijloacele de transport în comun care au prezentat deficiențe majore și care puteau să le pune în pericol sau să le afecteze sănătatea călătorilor. Problemele care au fost găsite atunci nu au fost rezolvate nici până în prezent. În plus, o neregulă pe care inspectorii ANPC nu au mai găsit-o în controlul desfășurat în această dimineață a fost în privința rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități.