Evenimentul Zilei > Actualitate > Anonymous ameninţă! Pe 31 martie închid Internetul din toată lumea. Au mai rămas trei zile
Anonymous ameninţă! Pe 31 martie închid Internetul din toată lumea. Au mai rămas trei zile

Anonymous ameninţă! Pe 31 martie închid Internetul din toată lumea. Au mai rămas trei zile

Cunoscuta grupa de hackeri Anonymous a pus gând rău internetului din toată lumea. Ei vor să dea pur şi simplu shut-down uriaşei reţele globale de informaţii pentru a atrage atenţia şi a protesta împotriva SOPA.

Hackerii de la Anonymous pregătesc o surpriză de proporţii: oprirea internetului pentru o zi întreagă. Pentru a fi credibili, ei au anunţat şi cum vor realiza acest lucru din punct de vedere tehnic: vor dezactiva Domain Name Service sau cum mai este cunoscut DNS.
DNS transformă adresa de web din literele pe care noi le tastăm într-un număr de tip IP pentru a ne duce la serverul în care sunt stocate datele pe care încercăm să le accesăm.
Mai mult de atât, pentru cunoscători hackerii au făcut public şi tipul de atac pe care îl vor genera. El se numeşte DDOS, distributed denial of service. Acest atac presupune supra solicitarea unui server cu atât de multe file trimise încât acesta se blochează.
Conform comunicatelor pe care le lansează pe internet cei de la Anonymous, atacul vrea să fie o formă de protest la adresa SOPA – Stop Online Privacy Act, a Wallstreet-ului şi a bancherilor sau liderilor politici iresponsabili din întreaga lume.
Atacul ar urma să aibă loc pe data de 31 martie. Cu toate astea, atacul nu reprezintă o ameninţare foarte serioasă la adresa funcţionării internetului dacă ţinem cont de atacurile precedente asupra serverelor DNS care au fost nişte eşecuri.
Teoria conform căreia întregul internet este o structură de tip arbore a rețelelor din întreaga lume, iar vârful arborelui s-ar afla 13 servere principale care dacă ar fi atacate întregul internet ar cădea, stă la baza conceperii acestui atac.
Cine ar reuși să oprească chiar și o parte dintre cele 13 servere ar putea produce daune uriașe la nivelul întregii planete, dacă ne gândim că o mulțime de instituții se bazează pe utilizarea mediului online, de la bănci la sisteme electronice de sănătate.
Hackerii susțin că altcineva se dă drept Anonymous și lansează amenințările
În decursul ultimelor ore, pe internet circulă un alt comunicat prin care cei de la Anonymous susțin că altcineva a lansat în numele lor aceste amenințări. Nu este prima oară când apar amenințări de atacuri informatice din partea grupării de Hackeri care ulterior sunt negate. Chiar luna trecută sistemul de electricitate din Statele Unite fusese la fel sub o amenințare care ulterior nu a mai fost recunoscută de către Anonymous.
Ar putea fi întregul internet oprit pentru o zi?
Cu toate că amenințările acestei grupări s-au dovedit doar niște alarme false, limitându-se la doar câteva site-uri care au fost suspendate temporar din cauza "piraților internetului", specialiștii din întreaga lume au început să analizeze dacă ar fi posibilă o asemenea catastrofă precum nefuncționalitatea internetului pentru 24 de ore.
Părerile sunt deocamdată împărțite, dar informațiile că "fundația" internetului se bazează pe doar 13 servere principale pare a fi adevărată.
Sursă: BBC News, DailyTech.com

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: