Anne Sinclaire, soţia lui DSK, a fost aleasă femeia anului în Franţa

Anne Sinclaire, soţia lui DSK, a fost aleasă femeia anului în Franţa

Anne Sinclair, soţia fostului şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, căzut în dizgraţie după scandalul agresării sexuale a unei cameriste de la un hotel din New York, a fost votată cea mai populară femeie din Franţa, devansându-o pe Christine Lagarde, succesoarea lui DSK la conducerea instituţiei financiare, şi având un avans considerabil faţă de ocupanta locului trei, prima doamnă Carla Bruni, transmite Reuters.

Sinclair, moştenitoarea unui bogat patron al artelor şi fostă jurnalistă de televiziune în anii '80, a cunoscut o uriaşă creştere de popularitate după incidentul din 14 mai când soţul său a fost arestat la New York sub acuzaţia că a încercat să violeze o cameristă. Ea s-a aflat tot timpul alături de DSK, cel de-al doilea soţ al său, în timpul investigaţiei din SUA privind acuzaţiile de agresiune sexuală.

În sondajul realizat de CSA pentru revista pentru femei Terrafemina, Anne Sinclair a câştigat titlul de "femeia anului" cu 25% dintre voturi, în condiţiile în care, spre exemplu, Carla Bruni a obţinut doar 16% dintre voturi, mai scrie agenţia britanică, preluată de Agerpres.

Ea a devansat-o şi pe Christine Lagarde, care a renunţat la portofoliul de ministru al finanţelor în guvernul francez pentru a ocupa poziţia lui Strauss-Kahn la conducerea FMI, după ce acesta s-a văzut nevoit să demisioneze în contextul scandalului din luna mai. Lagarde a obţinut 24% din voturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul CSA a fost realizat prin telefon, pe un eşantion reprezentativ de 1.005 persoane, în zilele de 6 şi 7 decembrie. Conform repartizării voturilor pe sex, Christine Legarde a devansat-o pe Anne Sinclair în opţiunile de vot ale bărbaţilor.