Evenimentul Zilei > Social > ANMDM: NICIUNUL dintre copiii diagnosticați cu SHU NU a fost vaccinat cu HEXAXIM
ANMDM: NICIUNUL dintre copiii diagnosticați cu SHU NU a fost vaccinat cu HEXAXIM

ANMDM: NICIUNUL dintre copiii diagnosticați cu SHU NU a fost vaccinat cu HEXAXIM

Niciunul dintre copiii diagnisticați cu sindrom hemolitic uremic nu a fost vaccinat cu Hexaxim, a anunțat luni, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Potrivit comunicatului, vaccinul Hexaxim a fost autorizat la data de 21 Iunie 2012, urmând aceleași proceduri de evaluare cantitativă și calitativă ca și vaccinul Hexacima. Aceste vaccinuri sunt distribuite pieței farmaceutice de către același deținător, Agenția Europeană a Medicamentului garantând asupra echivalentei standardelor de evaluare a documentației de autorizare.

"Pe fondul discontinuității în aprovizionare cu vaccinul Hexacima, în România, ca și în alte state membre ale Uniunii Europene, precum Belgia sau Polonia, a fost autorizat, prin pârghia legislativă a autorizației de punere pe piață pentru nevoi speciale, vaccinul Hexaxim al aceluiași producător", se arată în comunicatul de presă. 

ANMDM precizează că în mod similar tuturor vaccinurilor, Hexaxim este pus pe piață doar după supunerea la teste în regim de serie, înainte de a fi destinat comercializării, potrivit procedurii administrative UE de eliberare oficială a seriilor, scrie AGERPRES.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: